• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sülük para kazandırıyor
03 Haziran 2009 Çarşamba 18:42

Sülük para kazandırıyor

Konya'da, Beyşehir Gölü kıyıları yaz mevsimi ile birlikte sülük avcılarının akınına uğruyor.
Konya'da, Beyşehir Gölü kıyıları yaz mevsimi ile birlikte sülük avcılarının akınına uğruyor.
 
 Göl kıyısında sülük avı yapan ancak bu işin ticaretini yapmadığını belirten Mustafa Şimşek, "Ben Beyşehir Gölü'nde yıllardır balıkçılık yapıyorum. Yasak mevsim nedeniyle de olta avcılığı yaptığım kıyılarda balıkları daha kolay yakalayabilmek için sülük avlıyorum" dedi. Konya'nın yanı sıra çevre ilçelerden Beyşehir Gölü kıyılarına sülük ticareti yapanların çok sık geldiğini anlatan Şimşek, "Konya'da Kapı Camii'nin önünde bu sülüklerin yeşil olanının tanesini 7.5, siyah olanını ise 5 liradan satıyorlar.
Para ettiği için son yıllarda bu işin ticaretini yapanların sayısı arttı. Sülük avı için göl kıyısına gelenler, özellikle sahil kesimde derin olmayan yerlerde su içerisinde ayaklarıyla şapırtı yaparak sülükleri su yüzeyine çıkartmaya çalışıyor. Bazıları ise sülük avcılığı için su içerisine dana ciğeri atıyor. Dana ciğerinin üzerine sülüklerin biriktiği ve böylece toplanmasının kolay olduğu söyleniyor" dedi. Beyşehir Gölü'nde pullu sazanı en kolay şekilde avlayabilmek için en iyi yemin sülük olduğunu da belirten Şimşek, "Bu işi bilen birçok amatör avcının yem olarak öncelikli tercihi sülük oluyor" şeklinde konuştu.
 
 Beyşehir Gölü'nde topladığı sülükleri Konya'da seyyar olarak sattığını anlatan Burhaneddin Baydar ise, ilkbahar dönemi ile başlayan sülük mevsiminin sonbahara kadar devam ettiğini söyledi. Beyşehir Gölü'nün birçok noktasında sülüklerin yaygın olarak bulunduğunu belirten Baydar, "Sülükleri bir kere kullandıktan sonra bir daha kullanmamalı" şeklinde tavsiyede de bulunuyor. Bu arada, insanların romatizma, eklem ağrıları, varis, kireçlenme, kaşıntı, basur, mantar, dudak çatlaması, sinizüt gibi bir çok rahatsızlıkta tedavi metodu olarak tercih ettiği sülüklerin tıpta da yaygın olarak kullanıldığı biliniyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA