• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sultan yolları yenilendi
19 Ekim 2011 Çarşamba 15:12

Sultan yolları yenilendi

Beyşehir'de Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat'ın Beyşehir Gölü kıyısındaki yazlık sarayına giden yolların yenilendiği bildirildi
Beyşehir'de Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat'ın Beyşehir Gölü kıyısındaki yazlık sarayına giden yolların yenilendiği bildirildi.
     Gölyaka Belde Belediye Başkanı Ramazan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat'ın yazlık saray olarak kullandığı tarihi Kubadabad Sarayları'na ulaşımı sağlayan yollarda yenileme çalışmalarının başladığını belirtti.
     Gölyaka beldesindeki bin 800 metrelik toprak yolun tarihi dokuya uygun hale getirildiğini ifade eden Erdoğan, yolun Bergama taşı ile döşendiğini ifade etti.
     Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatının ardından yol yapım çalışmaların için 700 bin liralık bir ödenek ayrıldığını anlatan Erdoğan, ihaleyi üstlenen firmanın yol çalışmalarını sürdürdüğünü, çalışmaların kışa girilmeden bitirilmesinin en büyük arzuları olduğunu vurguladı.
     Tarihi saraylara ulaşımı sağlayan yolların iyileştirilmesinin Gölyaka beldesi için çok önemli olduğunu dile getiren Erdoğan,''Tarihin yeniden canlandırılması ve turizme kazandırılması konusunda son dönemde büyük bir duyarlılık oluştu. Bakanımızın verdiği talimatların ardından bugüne kadar ağır yürüyen çalışmalar hızlandı. Bu bölge geçmişe göre artık daha fazla önemseniyor'' dedi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA