• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sulamayla ilgili projeniz varsa hiç beklemeyin
28 Eylül 2009 Pazartesi 00:01

Sulamayla ilgili projeniz varsa hiç beklemeyin

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Sanayi Odasının Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katılarak, sanayicileri bilgilendirdi.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Sanayi Odasının Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na katılarak, sanayicileri bilgilendirdi.

Ahmet Akman, burada yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının temel amacının, bölgesel kalkınmışlık farklılıklarını gidermek, dengeli ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Konya-Karaman Kalkınma Ajansının, Konya merkezli olduğunu belirten Akman, Türkiye'de toplam 26 kalkınma ajansı olduğunu, bu ajansların yapıları itibariyle dinamik ve esnek, katılımcı ve diyaloğa açık olduğunu belirtti.

Akman, Mevlana Kalkınma Ajansının şu anda 2009 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi'nin Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylandığını belirterek, önümüzdeki günlerde hazırlayacakları proje başvuru rehberıyla insanların kalkınma ajanslarını daha iyi tanıyacaklarını ifade etti.

Kalkınma Ajanslarına proje için KOBİ'ler, belediyeler, üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları, birlikler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının başvurabileceğini anlatan Akman, şunları kaydetti:

''Kalkınma Ajansları bütün araçları yönlendirecek, temel strateji ve politikaları belirleyecek ve işbirliğini sağlayacak koordinasyon merkezi niteliğindedir.  Kalkınma Ajansı tarafından desteklenecek projeler şunlar. Bir projenin tamamını ajans karşılamıyor. KOBİ'ler için maksimum yüzde 50'sini ajans karşılıyor. Ajansların destekleyeceği projeler ise bölgenin kırsal ve yerel kalkınma ile ilgili kapasitesini geliştirmesine katkıda bulunan proje ve faaliyetler, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini ve ortaklık kültürünü geliştiren projeler, ekonomi ve sosyal gelişmeyi hızlandırmayı, rekabet gücünü ve yenilik kapasitesini artırmaya, ulusal ve uluslar arası düzeyde etki ve etkinliği artırmaya yönelik yapılan her türlü analiz-strateji-plan çalışması-araştırma ve incelemeye yönelik çalışmalar, bölgenin iş ve yatırım imkanlarının tanıtımına-geliştirilmesine yönelik proje ve faaliyetler, yönetim, yenilikçi ve verimli üretim tanıtımına yönelik pazarlama, AR-GE, finansman, teknoloji, örgütlenme ve iş gücü eğitimi gibi konular.''

Akman, daha önce Konya ve Karaman'da uygulanan, AB&den destek veya hibe alan projeleri anlatarak, 'Daha önce uygulanan projeler kalkınma ajansı için de geçerli olabilir'' dedi.

Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise Mevlana Kalkınma Ajansının birinci önceliğinin, Konya Ovası Sulama Projesi olduğunun altını çizerek, ''Kalkınma Ajansının birinci özelliği KOP ile ilgili proje ve çalışmaları desteklemek olmalıdır. Ajansın, ikinci önceliği ise şehrin kültüründen turizmine, sanayisine kadar her türlü tanıtımı olmalıdır'' dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA