• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şükürden paraları geri alacaklar
14 Şubat 2014 Cuma 09:12

Şükür'den paraları geri alacaklar

AK Parti'de 17 Aralık operasyonundan bir gün önce partisinden istifa eden Hakan Şükür'ün “Digiturk'ten aldığı paraları iade etmesi gerekiyor” görüşü dile getirilmeye başlandı.

Daha önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başlattığı inceleme kapsamında "kamu olmadığı için çalışmasında yasal olarak bir sakınca bulunmadığı" görüşünün bildirilmesi üzerine Digiturk'te yayına çıkmaya devam eden Şükür'ün, TMSF'nin Digiturk'e el koyduğu mayıs ayından bu yana aldığı ücretin "'yasal" olmadığı öne sürüldü.

TMSF'nin el koymasından sonra Digiturk'ün kamu kurumu niteliği dönüştüğünü savunan AK Partikaynakları, bu tarihten itibaren bir vekilin burada çalışmasının yasal olmadığını savunuyor. TBMM Başkanlık Divanı Üyesi AK Partili Salim Uslu henüz konunun Divan'ın gündemine gelmediğini belirterek "Kamu kurumları bazı insanların rant kapısı değildir. Konu Divan'ın gündemine geldiğinde değerlendireceğiz" dedi.

AK Partili Bülent Turan da Şükür'ün parayı iade etmesi gerektiğini söyledi. TBMM Başkanlık Divanı üyesi CHP' li Malik Özdemir ise Şükür'ün programa katılmasının başından beri yanlış olduğunu belirtti.

Özdemir, "TMSF el koyduktan sonra devam etmesi hukuken de doğru değil. İlk toplantı da mayıs ayından sonraki maaşları iade etmesini talep edeceğim" dedi.

Şükür'ün yakınları ise Digiturk'ün TMSF' ye devredilmesinin, kamu kurumu niteliğine kavuştuğu anlamına gelmeyeceği yorumunu yaptı. Şükür' ün Digiturk' ten ayda 150 bin TL aldığı öne sürülmüştü. Rakam doğruysa iade etmesi istenen para 1 mil yon TL' yi bulabilecek.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA