• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suikastte paralel iz
14 Mart 2014 Cuma 08:42

Suikastte paralel iz

Paris infazlarının katil zanlısı Ömer Güney'in, cinayet öncesi 'paralel örgütün emniyet imamı' olarak bilinen Kozanlı Ömer'le defalarca görüştüğü ileri sürüldü.

Devletin içine sızan paralel şebekenin izi, çözüm sürecini sabote etmeyi hedefleyen Paris cinayetinde de belirdi. PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'i Paris'in ortayerinde öldüren katil zanlısı Ömer Güney'in, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ses kaydında görüştüğü kişinin, Gülen örgütünün 'emniyet imamı' Kozanlı Ömer olduğu iddia edildi. Cinayetlerin en önemli sanığı konumundaki Ömer Güney'in doğrudan Gülen örgütü ile ilişki içinde olduğu, cinayet öncesi defalarca geldiği Ankara'da cemaatin polis imamı Kozanlı Ömer kod isimli Osman Hilmi Özdil ile 2010-2013 yılları arası 7 kez görüştüğü ileri sürüldü. Olayın ardından harekete geçen istihbarat birimleri ve emniyet, Güney'in Ankara'daki görüşme trafiğini incelemeye aldı, ancak emniyet içindeki paralel yapı, Güney'in izlerini, hazırladıkları raporlarda adeta 'kaybettirdi'. Bu görüşmelerin 2'sinin Almanya'da, diğer 5'inin ise Türkiye'de gerçekleştiği ileri sürüldü.

GİZEMLİ GÖRÜŞMELER

Paralel şebekenin Avrupa yapılanmasına sık sık istihbari bilgi sağladığı iddia edilen Ömer Güney, edinilen bilgiye göre, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte Ankara ziyaretlerini sıklaştırdı. Katil zanlısı, Kozanlı Ömer ile 4 kez Ankara'da bir kez de İstanbul'da biraraya geldi. Almanya ve Ankara'daki şebeke mensuplarına istihbarat akışı sağlayan Güney'e, suikastten önce 'Sen ikinci Ağca olacaksın' denilerek cinayetleri işlemesi için teşvik edildiği belirtiliyor.

SUİKASTLER SÜRECEKTİ

Paris'te işlenen planlı suikastin ardından, paralel yapının cinayetleri incelemek ve diplomatik görüşmeler yapmak için Fransa'ya gelen BDP'li milletvekillerinden birine daha suikast yapmayı planladığı ileri sürüldü. 3 kadın PKK'lının öldürülmesinin ardından diğer örgüt mensupları ile olay yerinde durduğu belirlenen Güney'in, daha sonra Paris'e gelen BDP'lileri karşılamaya gittiği, ancak baskılara rağmen sonraki cinayetleri işleyemediği kaydedildi. Çözüm sürecini her koşulda hedef alan şebekenin, Paris cinayetlerinin başarısız olması durumunda Kuzey Irak'ta PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Sabri Ok'u hedef alacak bir eylemi planladığı ileri sürüldü. Avrupa'nın bazı kentlerinde de paralel örgütün kontrolünde 'suikastler için uykuda tutulan' militanların bulunduğu dile getiriliyor.

Cevap bekleyen kritik soru

Ömer Güney'in, Paris'te PKK'ya yakınlığı ile bilinen FEYKA'ya nasıl sızdığı sorusu halen bir muamma olarak duruyor. Güney'in üyelik makbuzunu yayınlayan FEYKA, makbuzdaki REFERANS bölümünü sarı bir şeritle kapattı. Alınan bilgiye göre Güney, PKK'ya yakın bir Alman Vakfı referansı ile FEYKA'ya kolayca sızabildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA