• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜHOT Atinada gösteriye hazırlanıyor
20 Ağustos 2009 Perşembe 11:31

SÜHOT Atina'da gösteriye hazırlanıyor

Konya Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT), Yunanistan'ın başkenti Atina'da dans gösterisi yapmaya hazırlanıyor.
 Konya Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu (SÜHOT), Yunanistan'ın başkenti Atina'da dans gösterisi yapmaya hazırlanıyor.
Geçen yıl 25 ülkenin katılımıyla Polonya'da gerçekleştirilen 40. İnternational Zakopane Halk Dansları Yarışması'nda dünya birincisi olan SÜHOT, Yunanistan'ın başkenti Atina'da gösteri yapmaya hazırlanıyor. 2009 yılı içinde İtalya, Fransa, Polonya, Macaristan, Litvanya ve KKTC'de gösteri yaparak Türkiye'yi temsil eden SÜHOT, 2010 yılının Ağustos ayında katılacağı Yunanistan'ın başkenti Atina'daki yöresel festivalde folklorik kültürümüzden örnekler sunacak. Türkiye'nin en büyük halk oyunları topluluğuna da sahip olduklarını belirten topluluk sorumlusu Kadir Ersan Bilgin, “48 kişilik topluluğumuzla gideceğimiz Atina'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Çalışmalara şimdiden başlayan ekibimiz, 1 saat sürecek gösteri boyunca horon, halay, kaşık ve kolbastı oynayacak. Daha önce de Yunanistan'ın Selanik şehrinde gösteri yapmıştık ancak bu kez batı medeniyetinin beşiği olarak gösterilen Atina'da gösteri yapmanın gururunu yaşayacağız. Yunanlı komşularımıza folklorik kültürümüzden örnekler sunarak onların halk danslarını da yakından tanıma fırsatı bulacağız. Böylelikle her iki toplum arasındaki kültürel alışverişe katkıda bulanmak istiyoruz” dedi.
Tamamı öğrencilerden oluşan topluluğun Konya ve ülkemizin tanıtımına büyük katkıda bulunduğunu belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, “Üniversitemiz, SÜHOT ile dünyaya açıldı. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin meslek alanları dışındaki etkinliklerde de başarı göstermesi bizleri gururlandırıyor. Üniversitemizi yurtiçi ve dışında başarıyla temsil eden topluluğumuz, dev kadrosu ile zengin Türk kültürünü halk oyunları ile yaygınlaştırmayı ve genç nesillere aktarmayı amaçlamaktadır” diye konuştu
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA