• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜde Ekoturizm Eylem Planı projesi
05 Kasım 2012 Pazartesi 18:12

SÜ'de ''Ekoturizm Eylem Planı'' projesi

Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) TR52-12-TD02/006 Konya turizmin çeşitlendirilmesine yönelik ekoturizm eylem planı proje toplantısı yapıldı.
Selçuk Üniversitesi'nde (SÜ) TR52-12-TD02/006 Konya turizmin çeşitlendirilmesine yönelik ekoturizm eylem planı proje toplantısı yapıldı.
     Orman ve Su işleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve SÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu işbirliğiyle gerçekleşen proje, Konya'daki ekoturizm potansiyelini ortaya koymayı ve ekoturizm değerlerini bölgeye kazandırmayı amaçlıyor.
     MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, SÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu toplantı salonunda yaptığı açıklamada, turizmin ulusal ve bölgesel anlamda mutlaka desteklenmesi gereken bir alan olduğunu söyledi.
     Hem Konya'da hem Karaman'da yaptıkları iki ayaklı bir proje olduğunu ifade eden Akman, ''Ekoturizm açısından Orman ve Su işleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü'nün sorumlu olduğu alanlarda neler yapılabilir, tespit etmiş olacağız'' diye konuştu
     Orman ve Su işleri Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Ahmet Duran ise yapılan projede hedeflerinin, doğal değerlerin kullanılması ve Konya'nın tanıtılması olarak belirtti.
     Duran, hedeflerinin yöre insanlarının da bu yapılan faaliyetlerle bir ekonomik destek ortaya koymaya yönelik bir proje olduğunu vurguladı.
     SÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır da yapılan en önemli işlerin bu gibi projeler olduğunu dile getirdi.
     Basına büyük görev düştüğünü dikkati çeken Çukurçayır, ekoturizme konu olacak alanların sürdürülebilirliğin sağlanması ve özgün değerlerin sağlanması için herkesin bu duyarlığa sahip olması gerektiğini bildirdi.
     Toplantıya, konuşmacıların yanı sıra, çeşitli kurumların temsilcileri katıldı
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA