• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suçluları bulun diğerlerinin günahına girmeyin
02 Eylül 2010 Perşembe 17:30

Suçluları bulun diğerlerinin günahına girmeyin

Savcılığın, önceki gün sınav merkezi olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) yönelik başlattığı inceleme bugün de devam etti. KPSSnin yapıldığı ÖSYMde savcılık talimatıyla polisin incelem
Savcılığın, önceki gün sınav merkezi olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine (ÖSYM) yönelik başlattığı inceleme bugün de devam etti. KPSS’nin yapıldığı ÖSYM’de savcılık talimatıyla polisin incelemelerde bulundu. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan konuyla ilgili açıklamalarında kopya bulgusuna rastlanmadığını söylemişti. Fakat bugün savcılıktan gelen haberler bu yönde olmadı.

Soruların 10 bin Dolara satıldığı haberleri ortalığı karıştırdı. İptal gündemde fakat unutulan bir şey var. O da hakkıyla belli puanları alan ve şuan kopya skandalına karışanlar yüzünden atamaları durdurulan belki de yeniden sınava girmek zorunda bırakılacak olan suçsuz adaylar...

KOPYACILAR BULUNSUN, SINAV İPTAL EDİLMESİN

Demokrat Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, KPSS ile ilgili iddialar konusunda, ‘’Yapılması gereken sınavın iptali değil, kopyacıların tesbit edilerek cezalandırılması ve sınava giden adayların puanlarının yeniden hesaplanarak adaletin yerini bulmasının sağlanmasıdır’’ dedi. Kopya çekildiği iddiaları üzerine, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan “Kanaat var, delil yok” demiş, 31 Ağustos’ta yapılması gereken öğretmen atamaları ertelenmişti.

KOPYACILAR BULUNSUN

DEMOKRAT Eğitimciler Sendikası (DES) Başkanı Gürkan Avcı, KPSS ile ilgili iddialar konusunda, ‘’Yapılması gereken sınavın iptali değil, kopyacıların tesbit edilerek cezalandırılması ve sınava giden adayların puanlarının yeniden hesaplanarak adaletin yerini bulmasının sağlanmasıdır’’ dedi. Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, çalışıp, emeğinin karşılığında yüksek puan alarak sınavı kazanmış adayların iptal karşısında uğrayacağı mağduriyetin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkati çekti. KPSS’deki kopya iddialarının çözümünün sınavın iptal edilmesi olmadığını, sınavın iptalin bir acizlik göstergesi olarak algılanacağını ifade eden Avcı, ‘’Kopya çeken şahısların çeşitli yöntemlerle çok kolay bir şekilde saptanabileceğini biliyoruz. Yapılması gereken sınavın iptali değil, kopyacıların tesbit edilerek cezalandırılması ve sınava giden adayların puanlarının yeniden hesaplanarak adaletin yerini bulmasının sağlanmasıdır’’ değerlendirmesinde bulundu. KPSS soruşturması ÖSYM’yi de içine aldı ANKARA Cumhuriyet Savcılığı’nın Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’nda kopya iddialarına ilişkin soruşturması sürüyor. Savcılığın, dün sınav merkezi olan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’ne yönelik başlattığı inceleme bugün de sürdü. KPSS’nin yapıldığı ÖSYM’de savcılık talimatıyla polisin incelemelerde bulunduğu öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA