• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Subaylar uçaktan karakutuyu alıyorlar
25 Eylül 2011 Pazar 19:43

Subaylar uçaktan karakutuyu alıyorlar

Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin düşmesinden sonra çekilen tornavidalı subay görüntüleri ortaya çıktı.
 
 
 
Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin düşmesinden sonra çekilen tornavidalı subay görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde dört subaydan birisi elindeki turuncu tornavidayla cihazları sökerken ikisi işlemi izliyor. Bir kişi de çalışmayı videoya kaydediyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Almanya seyahati dönüşünde uçakta, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili yaptığı açıklama gözleri yeniden kazadaki şüpheli noktalara çevirdi. Cumhurbaşkanı Gül, "Bana video geldi. Birileri cesetlerle ilgileniyor, birileri vida söküyor. Cihazları keçiler gelip söküp götürmedi." diyerek kazayla ilgili şüphelerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Gül’e meçhul bir subay tarafından posta ile gönderildiği öğrenilen 48 saniyelik video kaydı, kazadan hemen sonra kaybolan cihazın askeri yetkililer tarafından söküldüğünü ortaya koyuyor. Gökyüzünde askeri helikopterin görünmesiyle başlayan video görüntülerinde enkazın etrafındaki subaylar gözüküyor. Subaylardan biri elinde turuncu tornavidayla helikopterin ön panelinden parçaları sökerken, diğeri onu izliyor. Videodaki üçüncü asker biraz daha uzakta oturmuş sigara içiyor. Görüntüleri kaydeden asker ise "Kardeşim şu yüksekliğe bak, inanamıyorum ya, dağ tepemize gelecekmiş gibi sanki." diye bulundukları bölgeyi tarif ediyor.
Gül'ün 'helikopterin beyni' olarak nitelendirdiği parçaların Argus 5000 CE ve SKYMAP IIIC cihazları olabileceği kaydediliyor. Söz konusu donanım, helikopterin uçuş bilgilerini muhafaza ediyor. Hangi noktalar arasında uçtuğunu, irtifa bilgilerini, hızını kayıt altına alıyor. Her iki cihaz da kazanın ardından 29 Mart 2009 tarihinde Ulaştırma Bakanlığı Kaza Soruşturma Kurulu tarafından olay yerinde görüntülenmişti. Fakat 2 gün sonra olay yerinde çekilen fotoğraflarda cihazlara rastlanmamıştı. Söz konusu cihazlar iki yıldır kayıp.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA