• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şubat ayı Konya satılık daire fiyatlarına ilişkin her şeyi haberimizde bulacaksınız
19 Mart 2019 Salı 11:03

Şubat ayı Konya satılık daire fiyatlarına ilişkin her şeyi haberimizde bulacaksınız

Şubat ayı Konya satılık daire fiyatlarına ilişkin her şeyi haberimizde bulacaksınız

 

 

Mobil teknolojilerin gelişimi sonrası internetsiz bir günümüz dahi geçmez oldu. Artık tüm ihtiyaçlarımızı gidermek için interneti kullanabiliyoruz. Tabi bu kadar gelişen ve kolay ulaşılabilen pratik bir bilgi kaynağında iyisiyle kötüsüyle erişim sağlanabilecek çok fazla farklı kaynak bulunmaktadır.

 

Bu kaynaklar arasında seçim yapmak ve ihtiyaçlarımızı karşılama noktasında da alternatif farklı çözümler geliştirilmektedir.

 

İnterneti kullanarak arama yaptığımız ve ihtiyaçlarımızı karşılayabildiğimiz bir farklı alan da gayrimenkul ve emlak alanıdır. Aradığımız satılık veya kiralık dairelerin tamamına yakınını artık internet üstünden bulabiliyoruz.

 

Ancak yukarıda da kısaca bahsettiğimiz üzere internet üzerinde alternatifin çok fazla olması özellikle söz konusu olan emlak ilanı gibi hassas bir alan olduğunda biz internet kullanıcılarını zorlamaktadır. Şu anda internet üzerinde emlak ilanı yapan 1000’den fazla site bulunmaktadır. Elbette ki bu sitelerde yer alan ilanların bazıları birbiri ile aynı ilanlar olmasına rağmen yine de konut alımı gibi hassas bir konu için yapılacak aramada pek çok farklı alternatif arasından doğru olanı bulmak için çok fazla zaman harcanabilmektedir.

 

Şehrimiz Konya’da Konya satılık daire kelimeleri ile arama yapmak istediğimiz vakit karşımıza birbirinden farklı pek çok internet sitesi ve bu sitelerde de birbirinden farklı pek çok ilan ile karşılaşmaktayız. Hal böyle olunca bizi de zorlayacak olan bir seçim sürecine giriyoruz.

 

Nitekim emlak ilan sitelerinin doğru ilanı bulma noktasında bize sunduğu karmaşık arama algoritmaları ile de pek çok farklı kriter ile arama yapmamız gerektiği için bu süreç uzadıkça uzuyor.

 

Bu durumu çözen ve bu noktadaki aramalarımızı pratik bir şekilde yapmamızı sağlayan yeni bir platform var: tr.flatfy.com

 

tr.flatfy.com sitesini sadece emlak ilanlarını arayabildiğimiz bir Google olarak görebiliriz. Bu noktada büyük bir kolaylık sunan Flatfy’ın arama algoritması kendi yapay zekasına sahiptir ve anlık olarak kendini güncelleyebilecek bir pozisyondadır.

 

Flatfy üzerinde tam olarak 1189 farklı internet sitesine ilişkin emlak ilanı yer almaktadır. Bu sitelerden birine girilen emlak ilanı en fazla 24 saat içerisinde Flatfy arama motorunda kendine yer bulmaktadır. Aynı şekilde ilan veri tabanından kaldırılan bir ilanda otomatik olarak tespit edilir ve 24 saat içerisinde Flatfy’dan kaldırılır. Bu sayede her daim güncel kalan Flatfy’da aradığınız tüm ilanları kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

tr.Flatfy.com sitemizin sunmuş olduğu bir diğer hizmet ise farklı şehirler için aylık olarak hazırlanan ortalama satılık daire fiyatları raporudur.

 

Flatfy’da yer alan ilanlar kullanılarak Konya’daki emlak fiyatlarına ilişkin istatistiki verilere ait hazırlanan raporların sonuncusu Şubat ayı Konya ortalama satılık daire fiyatları raporu geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

 

Şimdi dilerseniz hep birlikte Konya’mızdaki daire fiyatlarının Şubat ayında ne şekilde meydana geldiğini görelim.

 

asd3.png

 

Daire büyüklüklerine göre Şubat ayı ortalama satılık daire fiyatları

 

Flatfy veri tabanında yer alan veriler kullanılarak hazırlanan yukarıdaki raporda belirtilen 1 room ibaresi 1+1 daireleri, 2 rooms ifadesi 2+1 daireleri, 3 rooms ifadesi 3+1 daireleri ve 4 rooms ifadesi ise 4+1 dairelerin ortalama satılık daire fiyatlarını belirtmektedir.

 

Karşılaştırmada bir kolaylık ve dayanak noktası alınabilmesi amacıyla rapora ülkemizin en büyük 2 şehri olan Ankara ve İstanbul’daki satılık daire fiyatlarına ilişkin bilgiler de yerleştirilmiştir.

 

Konya merkez ve 4 farklı ilçemize ilişkin verilerin yer aldığı yukarıdaki raporda dikkati çeken ilk nokta Karapınar’daki 1+1 daire fiyatları olmaktadır. Karapınar 1+1 daire fiyatları ile 2+1 daire fiyatları arasındaki fark 2 kattan daha fazladır. Bu durum özellikle Karapınar için 1+1 dairelere olan talebin az olduğunu göstermektedir.

Bunun yanında 1+1 daire fiyatlarının en yüksek olduğu bölge Konya merkezdir. Son dönemde artan lüks yapılaşma ve Konya’daki istihdam imkanları sayesinde Konya’mıza yoğun miktarda yüksek profilli çalışan insan göç etmiştir. Tek başına yaşayan çalışan insan sayısının artması nedeniyle de 1+1 dairelere olan talebin arttığını görüyoruz.

 

1+1 dairelerde ise en düşük fiyatın Akşehir’de karşımıza çıktığını görmekteyiz. Türkiye ortalamasının oldukça altında olan 1+1 daire fiyatları Akşehir’de özellikle ailelerin yaşamasının bir sonucudur. Akşehir’de 1+1 dairelere olan talebin bu denli düşük olması bu tip konutların arzını da düşürmüştür. Bu nedenle pek çok yeni yapıda 1+1 dairelerin sayısı da az olmaktadır.

 

2+1 dairelerde ise Konya ve ilçeleri arasında en yüksek fiyata sahip olan ilçemizin Karapınar olduğu görülmektedir. Karapınar’daki bu durumdan yukarıda da kısaca bahsetmiştik.

 

2+1 daire seviyesinde en ucuz olan ilçemiz ise Beyşehir olarak görülmektedir. Beyşehir’den sonra bir diğer en ucuz ilçe yine Akşehir olmuştur. Beyşehir ve Akşehir arasındaki fiyat benzerliği 3+1 dairelerde de devam etmiş ve 3+1 dairelerde de en ucuz iki ilçemiz Beyşehir ve Akşehir ilçeleri olmuştur. Fiyat seviyeleri ise 180.000 TL civarında meydana gelmiştir.

 

2+1 dairelerde Konya merkeze bakıldığında ise fiyatların 155.000 TL seviyesinde olduğu görülmektedir. 155.000 TL’lik bu fiyat seviyesi ortalama düzeyde meydana gelmiş bir fiyattır. Tahmin edileceği üzere bu fiyat İstanbul’dan oldukça aşağıda ancak Ankara’daki 2+1 ortalama satılık daire fiyatlarından ise yüksek bir seviyede meydana gelmiştir.

 

3+1 dairelerde en yüksek fiyata sahip olan ilçemiz yine Karapınar olurken, 4+1 dairelerin fiyat seviyelerinde ise Beyşehir’in en yüksek fiyatlara sahip olan ilçe olması şaşırtıcı bir sonuç olarak görülebilir. Zira 2+1 ve 3+1 daire fiyatlarında düşük fiyat seviyesine sahip olan Beyşehir’in 4+1 daire fiyatları oldukça yüksektir. Beyşehir’deki 4+1 daire fiyat seviyesi neredeyse bu noktada ülkemizde en yüksek fiyatlara sahip olan şehirlerden biri olan İstanbul ile yarışacak düzeydedir. İstanbul’daki 4+1 daire fiyatları 553.700 TL olmasına karşılık olarak Beyşehir’de ise bu fiyat 520.000 TL seviyesinde meydana gelmiştir.

 

3+1 daire fiyatları seviyesinin neredeyse 3 katı olarak ortaya çıkan Beyşehir 4+1 satılık daire fiyatlarının bu seviyede görülmesinin sebebi olarak ise Beyşehir’de yazlık olarak konut satın alan kişilerin sayısının yüksek olması gösterilebilir. Zira Beyşehir’de bulunan ve ülkemizin en büyük 3’ncü gölü olan Beyşehir gölü nedeniyle Beyşehir ilçemiz turistik bir mahiyetteki ilçedir. Dolayısıyla yaz döneminde nüfusu oldukça yükselen Beyşehir’de yazlık amaçlı olarak konut alan kişi sayısı da oldukça fazladır.

 

Konya’nın en kalabalık ilçelerinden biri olan Ereğli’deki fiyat seviyeleri ise hemen hemen ortalama bir düzeyde meydana gelmiştir. Ereğli’deki fiyatlardan sadece 3+1 ortalama satılık daire fiyatları Konya merkezden fazla olmuş bunun dışındaki diğer tüm dairelerdeki fiyat seviyeleri Konya merkez ile benzer düzeyde görülmüştür.

 

Tüm daire tiplerinde en ucuz ilçemizin Akşehir olduğu raporda benzer şekilde tüm daire tiplerinde Konya merkezden düşük fiyata sahip olan tek ilçemizin yine Akşehir olduğu görülmektedir.

 

Elbette ki bu raporda Konya’mızın sadece 4 ilçesinin verilerine yer verilmiştir. Çok daha küçük ilçelerimizdeki ortalama satılık daire fiyatlarının çok daha az olduğuna tahmin ediyoruz ki hepiniz şahit olmuşsunuzdur.

 

Yine de yatırım amaçlı konut satın alacak herkesin tr.flatfy.com tarafından sağlanan bu verileri gözden geçirmesinde fayda bulunduğu açık bir şekilde görülmektedir.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA