• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Suat Kılıçın haklı isyanı
02 Haziran 2013 Pazar 21:52

Suat Kılıç'ın haklı isyanı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan, Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin çarpıcı yorum!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Taksim Gezi Parkı eylemlerinin polisle çatışmaya dönüşüp partisinin Atakum İlçe Başkanlığı binasına yapılan saldırıyla ilgili konuştu. "Hadi diyelim ki pankartlar suç değildir, silah değildir. Demir bilyelere, cam bilyelere, orta refüjden sökülen ne demek lazım.” diyen Bakan Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti için büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. Yazık günah. Yazık edilen ülke Türkiye’dir. İmajı zedelenen cumhuriyet de Türkiye Cumhuriyeti’dir.” dedi.

Gösterici gruplarca saldırıya uğrayan Atakum İlçe Başkanlığı'nın parti binası bahçesinde düzenlediği fotoğraf sergisinin açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, saldırganları ve göstericilere tepki gösterdi. Yaşanan protesto eylemlerini ve saldırıları sert dille eleştiren Bakan Kılıç, “Pankartları bir kenara bırakıyorum. Hadi diyelim ki pankartlar suç değildir, silah değildir. Demir bilyelere, cam bilyelere, orta refüjden sökülen ne demek lazım. Demirlerin parmaklıklarına, Molotof kokteyli olarak kullanılan şişelere, tahtalara, kalas parçalarına, inşaat malzemesi artıklarına ne demek lazım. Yazık günah.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti için hükümet olarak büyük hayalleri, hedefleri olduğunu belirten Bakan Suat Kılıç, "Atatürk'ün Türkiyesi bugün 90 yaşında. 10 yıl sonra 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. Yıl dönümünü kutluyor olacağız. Hedefimiz, hayalimiz, Atatürk'ün cumhuriyetini 100. Yılda İstanbul'da 2020 olimpiyatlarını yapabilen bir ülke haline getirmektir. Hedefimiz, hayalimiz, Atatürk'ün Türkiyesini Cumhuriyet'in 100. Yılında Dünyanın en zengin, en kuvvetli,10 ekonomisinden, 10 ülkesinden biri haline getirmektir. Hedefimiz, hayalimiz, Atatürk'ün Türkiyesini Dünyanın en çok turist ziyaret edilen bir turizm merkezi, cenneti haline getirmektir. Hedefimiz, hayalimiz, Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu hayalleri bugünün kalkınma ve büyüme ortamında bir bir gerçekleştirmektir." hatırlatmasında bulundu.

Dün ve önceki günlerde ortaya konan fotoğrafların, hayallerinin üzerine karabasan gibi çöktüğünü ifade eden Bakan Kılıç, “Maalesef imajımızın üzerinde karabulutlar dolaştırdı. Ve maalesef Türkiye’yi dünyaya hiç hak etmediğimiz biçimde aktardı. Maalesef, maalesef, maalesef. Bu eylemleri yapanların Türk Baharı lafının duyduklarında canlarının sıkıldığını biliyorum. Sokağa çıktıklarında pişman olduklarını biliyorum. Ortadoğu'daki hareketlerle demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'nin son 10 yılda milli gelirini 3.5 kat artıran Türkiye Cumhuriyeti'nin kıyaslanmasından büyük bir rahatsızlık duyduklarını biliyorum. Ama bu fotoğrafı verenler onlardır. Bu sevimsiz görüntülerin ortaya çıkmasına neden olanlar onlardır. Yoksa hiç birimizi, hiçbir hükümet üyesi Başbakanımız, bizler, kitlelerin hukukun sınırları ve demokratik meşruiyet içerisinde hak aramasından ve farklı fikirleri seslendirmesinden rahatsız değiliz. Ama yazık edilen ülke Türkiye'dir. İmajı zedelenen cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti'dir. Sanki demokrasisi, özgürlükleri yokmuş gibi, hukukun üstünlüğüne dayalı millet iradesiyle yönetilmiyormuş gibi 3. Dünya demokrasileriyle kıyaslanan milletin adı da Türk milletidir. Artık herkesin başını iki elinin arasına alması, bir kere daha yetmiyorsa bin kere daha, yetmiyorsa bir milyon kere daha düşünmesi lazımdır." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, daha sonra AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Tülay Bakır, İl Başkanı Fuat Köktaş ve Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli ile birlikte 2002'den 2013'e konulu 75 fotoğrafı yer aldığı serginin açılışını yaptı.

Yazete.com

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA