• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜ Ziraat Fakültesinden Çöklüye plaket
02 Ekim 2011 Pazar 14:28

SÜ Ziraat Fakültesi'nden Çöklü'ye plaket

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, üniversite-çiftçi işbirliğine sağladığı katkılardan dolayı Selçuklu Ziraat Odası Başlanı Faruk Çöklü'ye plaket verdi.
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Mülayim, üniversite-çiftçi işbirliğine sağladığı katkılardan dolayı Selçuklu Ziraat Odası Başlanı Faruk Çöklü'ye plaket verdi.
    
Mülayim, bazı öğretim üyeleriyle birlikte Selçuklu Ziraat Odası'nın aylık olağan meclis toplantısına katıldı.
    
Çöklü, toplantıda yaptığı konuşmada, Konya Ovası'nın birlerce yıllık geçmişiyle Anadolu'nun üretim merkezi olduğunu belirtti.
    
Son yıllarda topraktan elde edilen ürünün verimi ile kalitesinin yükseltilmesine yönelik önemli çalışmaların olduğunu ifade eden Çöklü, özellikle hububatta Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) protein değerine göre alım yapmaya başladığını, bunun da çiftçi eğitiminin önemini bir kat daha artırdığını kaydetti.
    
Çiftçilerin eğitimine yönelik çalışmaların daha da arttırılması gerektiğini dile getiren Çöklü, ''Bu konuda Ziraat Fakültemizin değerli yöneticileri ile hocalarının gereken desteği vereceğine olan inancım tamdır. Konya Ovası'nda ekilebilir arazilerin sadece yüzde 20'si sulanabiliyor. 100 yıllık hayalimiz olan Mavi Tünel projesinde de artık sona yaklaşılıyor. Sulu tarım ve suyun tasarruflu kullanımıyla ilgili de çiftçilerin bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' dedi.
    
Tarımın insanlığın ilk mesleği olduğunu belirten Prof. Dr. Mülayim ise tarımın stratejik bir sektör olduğunu, son dönemde özellikle Somali'de yaşanan açlığın bunu bir kez daha gözler önüne serdiğini ifade etti.
    
Fakülte olarak 1982 yılından bu yana önemli araştırmalar yaptıklarını ve uygulama faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirten Mülayim, bu çalışmalardan oldukça faydalı sonuçlar elde ettiklerini ve birçok yeniliği ortaya koyduklarını kaydetti.
    
KOP İdaresi Başkanlığının Konya'ya kurulmasının son derece sevindirici bir gelişme olduğunu söyleyen Mülayim, çiftçilerin daha fazla ürün ve yüksek kalite elde edebilmeleri için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirtti.
    
Selçuklu Ziraat Odası başkanının başarılı çalışmalarını ve Konya çiftçisinin temsili noktasındaki üstün gayretlerini yakından takip ettiklerini anlatan Mülayim, ziraat odaları bünyesinde ziraat fakültesi mezunlarının istihdam edilmesinin çok sevindirici bir gelişme olduğunu, çiftçi-üniversitesi işbirliğinin bu çalışmalarla daha da iyi noktalara geleceğine inandığını kaydetti.
    
Mülayim toplantının sonunda, çiftçi-üniversite işbirliğine verdiği destek ve altyapı olanakları nedeniyle Çöklü'ye teşekkür plaketi verdi.
 
 
 
AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA