• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜ Uluslararası konferansa ev sahipliği yapıyor
03 Temmuz 2013 Çarşamba 14:06

SÜ Uluslararası konferansa ev sahipliği yapıyor

Türkiyede ve Konyada ilk kez Selçuk Üniversitesinin (SÜ) ev sahipliğinde yapılacak ve 5 Temmuz tarihine kadar sürecek 4üncü Uluslararası Matris Analizi ve Uygulamaları Konferansı başladı.
Türkiye’de ve Konya’da ilk kez Selçuk Üniversitesi’nin (SÜ) ev sahipliğinde yapılacak ve 5 Temmuz tarihine kadar sürecek “4’üncü Uluslararası Matris Analizi ve Uygulamaları Konferansı” başladı.
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nün organize ettiği konferansın açılışında konuşan SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Bütün bilimlerle ilişkisi olan ‘matris’ hakkında yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerin verileceği bu konferansın ilk kez Türkiye’de ve Konya’da üniversitemizin desteğiyle yapılıyor olması çok önemlidir. Bilgiyi yaymada üniversiteler önemli bir konumdadır. Uluslararası alanda yapılan bu konferansta akademisyenler ortaya koydukları çalışmalarını anlatacaklar ve bilgi yayılımı gerçekleşecektir” dedi.
Konferansa Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Duran, Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Durmuş Bozkurt, matris alanında uluslararası çalışmalar yapan akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansa katılan dünyaca ünlü bilim adamları Prof. Dr. Tin-Yau Tam, Prof. Dr. Steve Kirkland, Prof. Dr. Stephan Garcia, Prof. Dr. Mohammad Sal Moslehian ve Prof. Dr. Hugo J. Woerdeman, matris alanında ortaya koydukları teori ve uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA