• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Su Timleri zoru başardı
22 Mart 2011 Salı 14:04

'Su Timleri' zoru başardı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğünün Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında, ilköğretim okullarındaki Su Timlerinin gerçekleştirdiği Çocuksu Panel yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen ve ilköğretim okullarındaki Su Timleri’nin katıldığı Çocuksu Panel yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen programa Vali Vekili Zikri Şahin, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, daire başkanları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Seyit Ali Büyük, küresel ısınmanın tüm dünyayı etkilediği günümüzde Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde okullarda oluşturdukları Su Timleri’nin tasarrufa büyük katkıları olduğunu söyledi.

Dünya Su Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, çeşmelerden kesintisiz su aksa da yeraltı sularının sürekli çekildiğini hatırlattı. Su tasarrufu konusunda kişilere ve kurumlara önemli sorumluluklar düştüğünü kaydeden Uzbaş, okullarda büyük oranda su tasarrufu sağlayan öğrencileri tebrik etti.

YÜZDE 20 TASARRUF

Belediye’nin okullarda temsilcisi olup sorumluluk üstlenen Su Timleri’ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kültürümüzde suyun ve tasarrufun önemine dikkat çekti. İnsan için hayati önem taşıyan hava, su ve toprağın korunması gerektiğinin altını çizen Başkan Akyürek, yapılan çalışmalarla Konya’da abone sayısı artmasına rağmen oluşan yüzde 20’lik su tasarrufunun Türkiye’ye örnek olduğunu ifade etti.

TASARRUF BEREKETTİR

Konya’daki suyun yüzde 76’sının tarımda kullanıldığını anımsatan Başkan Akyürek, sadece şehir merkezindeki tasarrufun yetmeyeceğini, tarımda da modern sulama sistemlerine geçilmesi gerektiğini söyledi. Tasarrufun bereket olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Bugün Dünya Su Günü. Türkiye’deki en önemli çevre projelerinden olan Atıksu Arıtma Tesisimizden çıkan 50 milyon metreküplük kullanılabilir suyun yeşil alanlarda kullanılması ile ilgili ihale de bugün yapılıyor. Bu, şehrimiz adına sevindirici bir gelişmedir” dedi.

Konya Vali Vekili Zikri Şahin de, tasarruf tedbirlerine riayet etmenin önemine dikkat çekerek, bunun yanında suyun kirletilmemesine özen gösterilmesi gerektiğini de vurguladı.

ÇOCUKSU PANEL VE ÖDÜL TÖRENİ

Konuşmaların ardından Konya’daki çeşitli ilköğretim okulu öğrencilerinden oluşan panelistler su ve su tasarrufu konusunda hazırladıkları sunumlarını katılımcılarla paylaştılar. Sunumların büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendiği program, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullarda düzenlediği Su Tasarrufu konulu hikaye yarışmasında dereceyle girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA