• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜ Teknik BMYO, fabrika gibi çalışıyor
06 Ocak 2010 Çarşamba 13:38

SÜ Teknik BMYO, fabrika gibi çalışıyor

Selçuk Üniversitesi(SÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2006 yılında kurulan atölyelerde üniversite bünyesindeki tüm fakülte ve meslek yüksek okullarının mobilya ve matbaa ihtiyaçları...
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2006 yılında kurulan atölyelerde üniversite bünyesindeki tüm fakülte ve meslek yüksek okullarının mobilya ve matbaa ihtiyaçları karşılanıyor, atölyelerden yılda ortalama 250 bin lira gelir elde ediliyor.
     Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Yaldız, yaptığı yazılı açıklamada, son teknoloji ürünü makinelerle daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmaya başladıklarını belirtti.
     Atölyelerden elde edilen gelirle hem üniversitenin ihtiyaçlarının karşılandığını hem de istihdama katkı sağlandığını belirten Yaldız, şunları kaydetti:
     ''2009 yılında hem matbaa hem de mobilya atölyelerimizle yaklaşık 3 milyon lira girdi sağladık. Atölyelerden elde edilen yıllık ortalama 250 bin TL kar ise laboratuvar ve bilişim yatırımı olarak yeniden üniversiteye dönüyor. Atölyelerimizde çalışan 30 işçinin maaşları ve sigortalarını da tamamen kendi kaynaklarımızdan ödüyoruz. Mobilya, Dekorasyon, Matbaa ve Makine programları tarafından gerçekleştirilen üretimlerde üniversitenin yanı sıra kamu ve özel kurumlardan da sipariş alıyoruz. Örneğin 400 yataklı Atatürk Kız Öğrenci Yurdu'nun tüm mobilyalarını biz yaptık. Dilek Sabancı Konservatuvarı ve Selçuklu Tıp Fakültesi'nin iç donanımları, Meram Tıp Fakültesi, Mühendislik ? Mimarlık, Fen, Edebiyat, Mesleki Eğitim Fakülteleri, Esentepe İlköğretim Okulu, İhsan Doğramacı Anaokulu ve Kreşi'nin büro malzemelerini yine biz hazırladık. Ayrıca Karamanoğlu Mehmet Bey, Niğde, Kırıkkale ve Karabük üniversiteleri, Ereğli Adliyesi, Konya Numune Hastanesi, TÜBİTAK, Konya Şeker Fabrikası ile Rixos Otel de iş yaptığımız kuruluşlar arasında yer alıyor.''
     Yaldız, teorik bilginin yanı sıra pratik eğitime de büyük önem verdiklerini ifade ederek, öğrencilerin 23 atölye akademik personel refakatinde üretim yaptığını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA