• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Su sayacı söken kiracıya hapis cezası
11 Kasım 2011 Cuma 12:48

Su sayacı söken kiracıya hapis cezası

Konya'nın Akşehir ilçesinde Belediye görevlilerinin kontrolü sırasında su sayacının yerinde takılı olmadığı belirlenen evde oturan kiracıya
Konya'nın Akşehir ilçesinde Belediye görevlilerinin kontrolü sırasında su sayacının yerinde takılı olmadığı belirlenen evde oturan kiracıya, ''Mühür bozma ve hırsızlık'' suçlarından 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
     Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Akşehir Belediyesi ekipleri, Gazi Mahallesi'ndeki bir evde yaptıkları kontrollerde, evin su sayacının yerinde olmadığını ve kaçak su kullanıldığını belirledi.
     Bunun üzerine açılan dava sonucunda evde kiracı olarak oturan H.K, Akşehir Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ''mühür bozma'' ve ''hırsızlık'' suçlarından toplam 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
     Akşehir Belediyesi yetkilileri, su sayaçlarını söken ya da mühürlerini bozan vatandaşlarla ilgili pek çok şikayet ve ihbar aldıklarını belirtti.
     Vatandaşların mağdur olmaması ve cezalara maruz kalmamaları için su sayaçlarını sökmemeleri ve mühür bozmamaları konusunda uyarıda bulunan yetkililer, kontrollerin sıklıkla süreceğini bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA