• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜ Onkoloji Hastanesinin önü açık
23 Temmuz 2010 Cuma 16:41

SÜ Onkoloji Hastanesi'nin önü açık

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Onkoloji Hastanesi ve Halit Büyükbayrakdar Radyasyon Onkoloji Ünitesi'nde tedavi gören hasta sayısı günde ortalama 240'a ulaştı.
Konuyla ilgili bilgi veren Radyasyon Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Koç, 19 Şubat'ta resmi açılışı yapılan ve Konya ve bölgesindeki kanser hastalarına umut olan hastanenin tam kapasiteyle çalıştığını belirterek, "Hastanemiz Konya'da önemli bir eksikliği giderdi. Hastalarımız Ankara ve İstanbul'a gitmekten kurtularak kendi şehirlerinde tedavi olma şansı yakaladı. Diğer şehirlerde gerçekleştirilen tüm onkoloji teşhis ve tedavi yöntemleri burada da yapılabiliyor. Hastanemizin açıldığı günden bu yana kanser tedavisi için başka şehirlere giden hasta sayısı çok aşağılara geriledi. Konya'ya artık çevre illerden hasta gelmeye başladı" dedi.
Herhangi bir sosyal güvencesi olan herkese ücretsiz hizmet verdiklerini de dile getiren Koç, "Uzun süreli tedavi gerektiren bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Maddi durumu iyi olmayan pek çok hastamız var. Burada hiçbir ek ücret almadan tedavi yapılıyor. Bunun sonucunda da hastalarımızın sayısı sürekli artıyor. Geçtiğimiz aylarda günde 30 hastaya ışın tedavisi verirken, bu sayıyı bugün itibariyle 100'e çıkardık. Hedeflediğimiz hasta sayısını yakalayarak bölge hastanesi konumuna geldik" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA