• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜ öğrencileri, kararı protesto etti
13 Aralık 2011 Salı 16:32

SÜ öğrencileri, kararı protesto etti

Öğretim üyeleri ve öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan bazı fakültelerin Konya Üniversitesine bağlanması kararını protesto etti.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde toplanan öğretim üyeleri ve öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan bazı fakültelerin Konya Üniversitesine bağlanması kararını protesto etti.

Öğretim üyeleri adına bir açıklama yapan SÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, alınan kararın SÜ, Konya ve Türkiye için talihsiz bir karar olduğunu belirtti.
 
Söz konusu kararın objektif olmadığını ve bilimsel kıstaslara dayanmadığını öne süren Botsalı, yeni kurulan üniversitelerin yapılanmasına bakıldığında hiçbirinin bulundukları şehir ya da bölgeden bir fakülteyi bünyesine katmadığını savundu.
 
SÜ'nün lokomotifi olan 3 fakültenin Konya Üniversitesine bağlanması kararının onaylanmaması gerektiğini ileri süren Botsalı, şunları kaydetti:
 
''Konya Üniversitesi'nde eğitim bilimleri fakültesi olmasına rağmen Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nin bu üniversiteye aktarılması fizibilite ve planlama eksikliğinin açık bir göstergesidir. Adı geçen fakültelerin SÜ'den koparılmaya çalışılması Selçuk Üniversitesi'ne ciddi zararlar verecektir. SÜ uluslararası yayın indeksinde Türkiye sıralamasında 8. sıradadır. Bu sıralamaya en büyük katkıyı sağlayan bu üç fakültenin Konya Üniversitesi'ne bağlanmasıyla SÜ Türkiye sıralamasında oldukça gerileyecektir.''
 
Alınan karardan 13 bin öğrenci, 500 öğretim üyesi ile yaklaşık 500 öğretim elemanının etkileneceğini anlatan Botsalı, alınan kararla söz konusu kişilerin iradelerinin hiçe sayıldığını bildirdi.
 
Protestonun ardından öğrenciler ve öğretim üyeleri olaysız dağıldı....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA