• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜ mezunları yıllar sonra yeniden kep giydi
10 Haziran 2013 Pazartesi 15:04

SÜ mezunları yıllar sonra yeniden kep giydi

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi ve Konya Barosu işbirliğinde Hukuk Fakültesinin kuruluşunun 30uncu, Konya Barosunun kuruluşunun ise 101inci yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Hukuk Fakültesi ve Konya Barosu işbirliğinde Hukuk Fakültesi’nin kuruluşunun 30’uncu, Konya Barosu’nun kuruluşunun ise 101’inci yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen eski mezunlar, bir kez daha cübbe giyip, kep taktı.
Mezunlar Buluşması’na Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tahir Akgemci ile Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan’ın yanı sıra SÜ Hukuk Fakültesi mezunlarından Yargıtay Üyesi Ali Kara Gülmez, Konya Barosu Başkanı Avukat Fevzi Kayacan, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Hayrettin Semerkant, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Meram Kaymakamı İrfan Kenanoğlu ile Türkiye’nin çeşitli illerinde görev yapan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanları, hakimler, savcılar, avukatlar ve fakültenin öğretim üyeleri katıldı.
Mezunlar Buluşması, Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, “Marka bir fakülteyiz. Fakültemizin öğretim üyeleri, idari personeli ve mezunlarımızın geldiği önemli konumlar bunun en önemli göstergesidir. Bugün siz başarılı hukukçularımızı bir araya getirmeyi kendime bir vazife olarak gördüm. Mezunlarımız, ülkemizin çeşitli yerlerinde görev yapıyorlar ve ülkemizdeki hakim ve savcıların bin 63’ünün bizim fakültemizin mezunu olduğunu iftiharla söylüyorum. Bu da gösteriyor ki ülkemizdeki hakim ve savcıların onda biri bizim fakültemizden mezun oldu. Bu güzel başarının katlanarak devam etmesini dilerim” dedi.

“BAŞARILARINIZ ONLAR İÇİN BİR ROL MODEL OLACAK”
SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Akgemci ise, “Üniversitemizin en köklü fakültelerinden biri olan Hukuk Fakültemizin mezunlar buluşmasında ülkemizde etkin konumlarına gelmiş hakim, savcı, avukat ve noterlerimizi bir arada görmek beni çok mutlu etti. Üniversitemizi ve fakültemizi geldiğiniz görevlerde çok iyi temsil ettiğinizi biliyorum. Sizin bu başarınız gelecek mezunlar için örnek olacaktır. Başarılarınız onlar için bir rol model olacaktır” diye konuştu.
SÜ Hukuk Fakültesi mezunlarının Türkiye’nin çeşitli illerinde önemli görevlere geldiğini belirten Konya Barosu Başkanı Avukat Fevzi Kayacan da, “Bugün baromuzun birçok mezunu Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunlarından oluşmaktadır. Şuan ki Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, ülkemizin birçok ilinin cumhuriyet başsavcıları, hakimleri ve avukatları buradan mezun olup çeşitli yerlerde görev yapmaktadır” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin ‘Türk Sanat Müziği’ konseri büyük beğeni topladı. Konserin ardından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı, katılımlarından dolayı hukukçulara teşekkür ve katılım belgeleri takdim etti.
Mezunlara ve ailelerine Konya pilavının ikram edilmesinin ardından fakülte mezunları yıllar sonra tekrar cübbelerini giyerek keplerini havaya attı. Aileleri ile birlikte Mezunlar Buluşması’na katılan, mezunları heyecanlarını yine aileleriyle paylaştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA