• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜ Konya’nın kültür envanterini çıkarıyor
11 Ağustos 2014 Pazartesi 16:01

SÜ Konya’nın kültür envanterini çıkarıyor

Konya’da Selçuk Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması olan ve Konya’nın kültür varlıklarının bilgi bankasını oluşturacak olan ‘Ortaçağdan Günümüze Konya İli ve Kuzeybatı İlçeleri Yüzey Araştırması’nın 2014 yılı çalışmaları başladı. 
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izni ve denetiminde yapılan, Selçuklu, Meram, Karatay, Seydişehir, Beyşehir, Akşehir, Doğanhisar, Derbent, Ilgın, Bozkır ve Hüyük ilçelerini kapsayan ‘Ortaçağdan Günümüze Konya İli ve Güneybatı İlçeleri Yüzey Araştırması’ için 2014 yılında öncelikle Konya il merkezi mücavir alanı içerisinde yer alan Seydişehir, Beyşehir ve Bozkır ilçelerinin envanteri çıkarılacak. Araştırma çerçevesinde Bozkır, Seydişehir, Beyşehir, Meram, Karatay ve Selçuklu ilçelerinde kapsamlı bir yüzey taraması gerçekleştirileceğini ifade eden Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı, Araştırma Başkanı Prof. Dr. Ali Boran, “Bu araştırma kapsamında mimari eserlerin dışında mezar taşları ve yine arazide dağınık halde rastlanılan, işlevini kaybetmiş mimari plastik eserler de ele alınacak. Ayrıca Bozkır ilçe merkezi olmak üzere köyler ve yaylalardaki kültür varlıklarının araştırması yapılmakta olup önemli veriler elde edilmeye başlandı. Bozkır yaylalarının vadilerinde yer alan ve örneğine pek rastlanmayan arı ballarını koruyan; dikdörtgen planlı ve 4-5 metre yüksekliğinde kule şeklinde olan ve doğal ağaçların kovan olarak kullanıldığı Hanaylar başta olmak üzere diğer kültür varlıkları bu araştırmalar sonunda ortaya çıkacak” dedi.
 
Prof. Dr. Boran, araştırmaya Koyunoğlu Müzesi Müdürü ve Epigrafi Uzmanı Hasan Yaşar, Konya Yazma Eserler Bölge Müdürü ve Yazma Eser Uzmanı Bekir Şahin, Yrd. Doç. Dr. Tolga Bozkurt, AÜ Dil, Tarih, Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi, Sanat Tarihçi Arş. Gör. Razan Aykaç, Sanat Tarihçi Ayşe Okutan, Sanat Tarihçi Muhammed Yaşar Cuhadar, Sanat Tarihçi Gülsüm Taşdizer, Sanat Tarihçi Şengül Bayar gibi isimlerin yanı sıra Bakanlık Temsilcisi Mehmet Ali Çelebi’nin de katıldığını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA