• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Su Arıtma Sistemleri
26 Ağustos 2019 Pazartesi 16:03

Su Arıtma Sistemleri

Su Arıtma Sistemleri

Su arıtma sistemlerini iki tür şeklinde ayırt edebiliriz.Bunları endüstriyel su arıtma ve ev tipi su arıtma şeklinde iki farklı gruba ayırabiliriz. Endüstriyel su arıtma cihazları ev tipi su arıtma sistemlerinden çok daha farklıdır. Çünkü kullanım amaçları, üretilme şekilleri, kullanılan malzemeler, firmaların ihtiyaçları vs. hemen her kriter ev tipi kullanılan cihazlardan oldukça farklıdır. Endüstriyel su arıtma sistemleri, onlarca farklı sektörde firmaların temiz su ihtiyacına yanıt vermektedir. Bu cihazlar seri üretim ile değil, belirlenen ihtiyaçlara özel olarak üretilmektedir. Bunun sebebi arıtılacak suyun özelliklerinin her firma ya da bölgede farklılık göstermesidir.Kimi firmaların suyu aşırı bakteri içerirken, kimi firmaların suyu aşırı çamur barındırabiliyor. Sularda olan klor,kireç vs. bir çok elementi endüstriyel su arıtma yöntemleri ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

 

Diğer bir konu ise ev tipi su arıtma cihazlarıdır. Bu cihazlar bir çok farklı çeşitte olabilmektedir ki, kapalı ve açık kasa olarak sınıflandırabiliriz. Kasalarından ayırt edebildiğimiz su arıtma cihazlarını pompalı ve pompasız olarak da ayırt edebiliriz. Herkesin su arıtma cihazı ihtiyacı farklıdır. Kimi bölgede akan şebeke suyu aşırı kireçli olabilir ve bu kişilerin kireç arıtan filtresi bulunan su arıtma cihazı almaları gerekir. Ev tipi su arıtma cihazlarında da endüstriyel cihazlarda olduğu gibi herkes ihtiyacına göre alım yapmaktadır. Tek tip üretim ve satış diye bir algı yoktur. Ev tipi su arıtma ve endüstriyel su arıtma cihazlarının bakımlarının da mutlaka yapılması gerekmektedir. Düzenli yapılmayan bakımlar filtrelerin tıkanmasına ve iyi arıtma yapılmasına engel olmaktadır. Temiz bir su içmek veya kullanmak için mutlaka cihazlarınızın yıllık filtre bakımlarını yaptırmalısınız.

 

Ters ozmoz sistemlerde membran temizliğini antiskalant kimyasalı ile sağlayabilirsiniz. Antiskalant kimyasalı sayesinde sürekli membran değiştirmek zorunda kalmazsınız. Çünkü bu kimyasal filtrelerinizin temizliğine katkı sağladığı için membran ömrünün uzun kalmasını sağlamaktadır. Endüstriyel ve ev tipi su arıtma sistemleri hakkında uzun yıllardır üretim,satış ve teknik servis hizmeti veren Mayer Su Arıtma’ya siz de başvurarak hem hizmet alabilir hem de aklınıza takılan tüm sorulara yanıt alabilirsiniz. Firmanın internet sitesi, adresi ve telefon bilgileri aşağıdadır.



KAYNAK:  su arıtma

Telefon: 0216 661 06 00

Adres: Ferhat Paşa, 83. Sk. No:38, 34888 Ataşehir/İstanbul

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA