• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜ 23 bin öğrencisini karşılıyor
24 Ağustos 2010 Salı 11:11

SÜ 23 bin öğrencisini karşılıyor

Selçuk Üniversitesi, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yaptıracak yaklaşık 23 bin öğrenciye kolaylık sağlamak amacıyla İlk Adım kitapçığı hazırladı. Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Dai
Selçuk Üniversitesi, 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yeni kayıt yaptıracak yaklaşık 23 bin öğrenciye kolaylık sağlamak amacıyla ‘İlk Adım’ kitapçığı hazırladı. Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür ve Organizasyon Birimi tarafından hazırlanan16 sayfalık kitapçık ve geçici kimlik belgesi, öğrencilerin adreslerine gönderildi.
İlk adım kitapçığında kayıt sırasında yapılması gereken işlemler ile üniversitenin tanıtımına ilişkin detaylı bilgiler yer alıyor. Ayrıca ‘Takip Et’ gönüllüleri, bu yıl da yeni gelecek 23 bin kişiye ücretsiz rehberlik hizmeti verecek.
 
KAYIT SIRASINDA KOLAYLIK
 
Her yıl yeniledikleri kitapçığın öğrencilere kayıt sırasında büyük kolaylık sağladığını belirten Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Turgut, “Bu yıl üniversitemizi kazanan 23 bin öğrencimize, posta yoluyla kitapçıklarımızı ulaştırdık. Kitapçıkta Rektörümüzün mesajının yanı sıra kayıt için gerekli belgeler, kayıt sırasında izlemeleri gereken yol, fakülte ve meslek yüksekokullarımızın telefon numaraları, üniversite bünyesindeki birimler ve öğrenci yurtları ile ilgili detaylı bilgiler bulunuyor. Kitapçıkla birlikte öğrencilerimize Konya ve Alaeddin Keykubat Kampusü’nün haritasını da gönderdik. Bunun da öğrencilerimize ulaşımda kolaylık sağlayacağını düşüyorum.” dedi.
 
‘TAKİP ET’ DESTEĞİ     
 
Konya’ya ilk kez gelen öğrencilerin Şehirlerarası Otobüs Terminali, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Kampusü ve Alaeddin Keykubat Kampusü’ndeki çeşitli noktalarda ‘Takip Et’ gönülleri tarafından karşılanacağını söyleyen Prof. Dr. Turgut, “Oluşturduğumuz irtibat bürolarında görev alan öğrencilerimiz, arkadaşlarını karşılayarak, ücretsiz servislerle kayıt için fakültelerine kadar götürecek. Kayıt sırasında da yeni arkadaşlarına refakat edecekler ve üniversitemizi de tanıtacaklar. Ayrıca kayıt işlemleri uzayan öğrencilerimize aileleri ile birlikte Atatürk Öğrenci Yurdu’nda ücretsiz konaklama imkanı da sunuyoruz. ” dedi.
 
KATKI PAYI UYARISI
 
Kitapçıkta ayrıca öğrencilerin kayıt sırasında harç ödemeleri nedeniyle Vakıfbank’ın Konya’da bulunan şubelerinde yoğunluk yaşanabileceği belirtilerek, katkı payları ve ikinci öğretim ücretlerini bulundukları şehirlerdeki Vakıfbank şubelerinden yatırabilecekleri uyarısında bulunuldu.  

 REKTÖR’DEN ÖĞRENCİLERE MESAJ
 
Kitapçıkta Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında başarı dileği de yer aldı. Rektör Okudan, “Üniversitemizin hemen her biriminde çağdaş eğitimin gereği olarak teknolojik altyapı büyük ölçüde tamamlanmış, öğretim elemanları ve öğrencilerimiz teknik donanımlardan yararlanma açısından geniş olanaklara kavuşmuştur. Her türlü bilimsel ve teknolojik gelişmenin takip edilip uygulandığı üniversitemiz, sahip olduğu ve sunduğu imkanlar bakımından ülkemizin önemli üniversiteleri arasında yer almaktadır. Ulusal ve evrensel sorumluluğumuzun bilinciyle oluşturduğumuz huzur ve güven ortamı içerisinde sizlere sunduğumuz imkanları en iyi şekilde değerlendirip geleceğin mutlu dünyasını yaratacağınıza inanıyorum.” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA