• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Stresli tavuklar çift sarılı yumurtluyor
19 Ocak 2011 Çarşamba 13:33

Stresli tavuklar çift sarılı yumurtluyor

Yıllardır bilinen kanının aksine çift sarılı yumurtayı tek bir tavuk cinsinin değil, yumurtalamaya yeni başlayan her tavuğun yaptığı ortaya çıktı.
Konya Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Konya, sanılanın aksine, çift sarılı yumurtayı bir cins tavuk değil, yumurtlamaya yeni başladığı için strese giren her tavuğun yaptığını söyledi.

Aynı zamanda Türkiye Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (Yum-Bir) Başkan Yardımcısı görevini de yürüten Hasan Konya şunları kaydetti:

“Öncelikle, ambalajlı olarak satılan yumurtaların üzerindeki gramaj bilgilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bunun yanı sıra, pek çok kişi, orta boy yumurtanın 2 katına ulaşan büyüklüğe sahip çift sarılı yumurtaları, farklı cinsteki tavukların yumurtladığını sanır, bu bilgi yanlıştır.

Sanılanın aksine, çift sarılı yumurtayı bir cins tavuk değil, yumurtaya yeni başladığı için strese giren her tavuk yapar. Çift sarılı yumurta yumurtlama durumu, tavuk yumurtlamaya alıştıktan belli bir süre sonra üzerindeki stresinde de bitmesiyle tümüyle ortadan kalkar, normal yumurta düzenine geçer.”

Bu yumurtaların toplanarak ayrı viyollar halinde daha yüksek fiyattan satıldığını vurgulayan Konya, “Çift sarılı yumurtanın, fiyatı dışında diğer yumurtalardan hiç bir farkı yoktur” diye konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA