• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
STKlar Ak Partiye destek çağrısı yaptı
05 Mayıs 2011 Perşembe 19:23

STK'lar Ak Parti'ye destek çağrısı yaptı

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Sivel Toplum Kuruşları (STK), Platformu, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde..
Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Sivel Toplum Kuruşları (STK), Platformu, 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde AK Parti Konya Milletvekili adayları Mustafa Akış ve Gülay Samancı'ya destek olunması çağrısında bulundu.
 
Beyşehir Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısına Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçesinde faaliyet gösteren oda ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Üç ilçenin sivil toplum kuruluşları adına yapılan ortak basın açıklamasını Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül okudu. Sivil Toplum Kuruluşları olarak genel seçimler öncesinde daha önce Beyşehir, Hüyük ve Derebucak bölgesinden bugüne kadar bir milletvekili çıkarılamamasının acısının yaşandığı anımsatılarak, şu açıklama yapıldı: “Şimdi 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde bölgenin evlatları olan Mustafa Akış ve Gülay Samancı'nın seçilebilecek sıradan milletvekili adayı gösterilmeleri bölgemiz için büyük bir şanstır. Bu yüzden bölge halkının bu seçimde siyasi parti tercihlerini bir yana bırakarak bölge milletvekili adaylarının desteklenmesini Beyşehir-Hüyük-Derebucak'ın geleceği açısından önemli bir gelişme olacağı kanaatindeyiz. Biz Beyşehir-Hüyük-Derebucak sivil toplum kuruluşları olarak bölgemizin yaklaşık 70 bin seçmeniyle önemli bir güç olduğuna inanıyoruz. Ancak, uzun yıllardır seçilebilecek bir sıradan milletvekili adaylarımızın olmaması nedeniyle boynumuzun bükük olduğu da bir gerçektir" denildi. Bölgenin kendisine verilen bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiği vurgusu yapılan açıklamada, "Bölge milletvekili adaylarını Ankara'ya eli güçlü göndermelidir. Beyşehir-Hüyük-Derebucak bölge halkının bugüne kadar gösterdiği fedakarlık ve vefa her türlü takdirin üzerindedir. İşte bu yüzden bölge halkının bu seçimlerde bölge milletvekili adaylarına vereceği desteğin bölgenin bundan sonraki seçimlerde elini güçlendireceğini, önümüzdeki seçimlerde de her partiden bölgemiz milletvekili adaylarını seçilebilecek sıralardan listelere girmesini sağlayacağına inanıyoruz. Bölgemiz milletvekili adaylarından da öncelikle Beyşehir-Konya, Beyşehir-Cevizli ve Beyşehir-Gembos yollarının bir an önce yapılmasını, doğalgazın bölgeye getirilmesini, bölgenin bir üniversite şehri haline getirilmesini, yeni bir hastanenin bölgeye kazandırılmasını, organize  sanayi bölgesine yeni yatırımcıların kazandırılmasını, Üzümlü ve Huğlu'nun dünya çapında rekabetçi bir yapıya kavuşturulması için vasıflı sanayi bölgeleri oluşturulmasını, tüfek sanayinin yüksek vergi yükünden kurtarılmasını, yeni istihdam alanlarının oluşturulmasını, Eşrefoğlu Mahallemizin Beypazarı gibi turizme açılmasını, Beyşehir Gölü'nün turizme açılmasını, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesini, organik tarımın teşvik edilmesini, bölgeye nitelikli bir lisenin kazandırılması için ve bölgemiz yararına olan bütün projelerde şimdiden her türlü desteği vereceğimizi belirtiyoruz” denildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA