• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Srebrenitsa Şehitleri rahmetle anıldı
20 Temmuz 2012 Cuma 16:04

'Srebrenitsa Şehitleri' rahmetle anıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültürpark Akşamlarında Srebrenitsada 17 yıl önce yaşanan soykırım unutulmadı. Bosna Savaşında yaşanan acıların anlatıldığı programda şehitler...

Karapınar Halk Eğitim Merkezi, Akşam Sanat Okulu ile İlçe Müftülüğü'nün işbirliğinde açılan cenaze hizmetleri kursu sona erdi.
     İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Hacı Müzeyyen Danışık Kız Kur'an Kursu'nda gerçekleştirilen programda, kursu açmalarındaki amaçlarının ölüm öncesi ve sonrasında yapılan işlemlerin dini ve hukuki kurallara göre nasıl yapıldığının öğretilmesi olduğunu söyledi.
     İslam dininin ölüme gereken önemi verdiğini ifade eden Gün, gelişi güzel cenaze hazırlıklarının yapılmasının İslam'a uygun düşmediğini belirtti.
     Program sonunda başarılı kursiyerleKonya Büyükşehir Belediyesi’nin 100 Gün 200 Proje programları kapsamında gerçekleştirdiği Kültürpark Akşamları’nda Srebrenitsa’da soykırıma uğrayan Müslüman Bosnalılar anıldı.

Srebrenitsa katliamını ve Bosna Hersek’te yaşanan iç savaşı anlatan fotoğraf sergisi ile başlayan programda konuşan Araştırmacı-Yazar Süleyman Gündüz, Türk milletinin her zaman mazlumların yanında yer aldığını, bu konuda en önemli rolü de Konyalıların üstlendiğini söyledi.

Bosna Hersek işgalinin 20., Srebrenitsa soykırımının 17. yılının anıldığını hatırlatan Gündüz, “Her şey uygar dünyanın gözünün önünde oldu. Bilinmedik hiçbir nokta yok. Bugün Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde görülen dava tam bir komedidir. Vereceği karar ne olursa olsun bu, Bosna Hersek’te olan biteni asla unutturmayacak. Ailelerini, çocuklarını, eşlerini kaybetmiş insanların acılarını asla dindirmeyecek. Bu trajedi 21. yüzyılın başlangıcında yaşanmış en büyük trajedidir” dedi.

Sırp askerlerin, çetnik saldırganların hiçbir ayrım gözetmeden 312 bin kişiyi öldürdüğünü dile getiren Gündüz, ölenlerin 198 bininin Bosnalı Müslüman olduğunu, çoğunluğunu da kadınlar, çocuklar ve yaşlıların oluşturduğunu vurguladı. Gündüz, Aliya İzzetbegoviç’in söylediği gibi asla kin güdülmeyeceğini ama yapılanların asla unutulmayacağını söyledi.

Konuşmanın ardından Bosna Hersek’ten gelen müzik grubunun duygusal ezgileriyle program sona erdi.

Kültürpark Akşamları kapsamında geçtiğimiz günlerde Mehtap Kayaoğlu, İclal Aydın ve Erdal Erzincan sahne alırken; Ramazan ayı boyunca Rahmet Akşamları ismiyle devam edecek etkinliklere 20 Temmuz Cuma Abdurrahman Sadien-Seyfullah Kartal, 21 Temmuz Cumartesi Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, 22 Temmuz Pazar Taha, 23 Temmuz Pazartesi Talha Uğurluel konuk olacak.re belgeleri verildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA