• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Spekülasyon yapılıyor iddiası
20 Mart 2013 Çarşamba 17:07

'Spekülasyon yapılıyor' iddiası

Konya Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, dün bir başka birliğin ''et ürünlerine yüzde 10-15 oranında zam geleceği'' yönündeki açıklamasıyla ilgili; ''Bunlar gerçek dışı...
Konya Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, dün bir başka birliğin ''et ürünlerine yüzde 10-15 oranında zam geleceği'' yönündeki açıklamasıyla ilgili; ''Bunlar gerçek dışı beyanlardır. Ellerindeki ürünü yüksek fiyattan satmak, kapatılan et ithalatının önünü yeniden açmak için bir tezgahtır'' dedi.
Dün, Et Üreticileri Birliği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, yürürlüğe giren ''Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği'' ile birlikte et ürünlerinde kalitenin artmasına bağlı olarak yüzde 10 ile 20 arasında fiyat değişimi beklediklerini açıklamıştı.
Konya Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Karabulut, ete zam yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.
''Besicilerde zam kesinlikle söz konusu değil'' diyen Karabulut, ''Ne oldu yani- Et fiyatları üreticide arttı mı- Sabah mezbahadaydım. Konya'da toptan et fiyatı yağlı 13 lira 20 kuruş; yağsız ise 14 lira 20 kuruş.
Yani toptan et fiyatında zam söz konusu değil. Biz yetiştirdiğimiz hayvanları satacak yer bulamıyoruz. Et ve Balık Kurumu'nu Konya'ya getirip üreticiden hayvan alması için 10-15 gündür yoğun şekilde Ankara'ya gidip geliyoruz'' şeklinde konuştu.
   
''Spekülasyon yapılıyor'' iddiası
   
Bir ay önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın yerli üreticiyi koruma adına kasaplık et ve canlı hayvan ithalatını durdurduğunu aktaran Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Benim anladığım şu; bu spekülasyonu yaparak, et fiyatlarını yükselterek, bu ithalatı tekrar açtırmak istiyorlar. Bunun arkasında bu yatıyor. Üreticide hiç bir zaman zam söz konusu değildir. Sucuk, salam ve sosiste kırmızı ve beyaz etin karıştırılmayacağına ilişkin tebligat yayınlanmadan önce, üzerinde yüzde 100 dana eti yazan ürünler vardı. Demek ki bu insanlar, bu sanayiciler, tüketiciyi kandırıyorlarmış. Demek ki bu sattıkları yüzde 100 dana eti değilmiş. Ne oldu da et fiyatı artacak- Üreticiden yüksek fiyata mı almaya başladın, hayır.''
Kimsenin tüketicilerin kafasını karıştırmamasını isteyen Karabulut, ''Tüketicinin bu oyuna gelmemesi lazım. Gerçek et ürecisinin ete zam yapması söz konusu değildir. Bunlar gerçek dışı beyanlardır. Ellerindeki ürünü yüksek fiyattan satmak, kapatılan et ithalatının önünü yeniden açmak için bir tezgahtır'' diye konuştu.  için bir tezgahtır'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA