• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SpaceX bu kez başardı
22 Aralık 2015 Salı 10:03

SpaceX bu kez başardı

Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX'in "Falcon 9" roketi, taşıdığı 11 küçük uyduyu yörüngeye yerleştirdikten sonra Dünya'ya başarıyla döndü. Falcon, dikey iniş yapan ilk insansız roket oldu.

Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX'in "Falcon 9" roketi, taşıdığı 11 küçük uyduyu yörüngeye yerleştirdikten sonra Dünya'ya başarıyla döndü.

SpaceX'ten yapılan açıklamada ilk kez insansız bir roketin Florida'daki Cape Canaveral üssüne dikey iniş yaptığı belirtildi. 

Şirketin kurucusu Elon Musk, yaz aylarındaki kazanın ardından büyük bir başarı olarak nitelediği roketin dönüşünü, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan gönderdiği "Tekrar hoş geldin bebek!" mesajıyla kutladı.  

Musk, gazetecilere yaptığı açıklamada da "Bu devrim niteliğinde bir an. Şimdiye kadar hiç kimse, bir roketi dikey olarak üsse döndürmeyi başaramamıştı. Gözlerime inanamadım" ifadelerini kullandı.

Roketin başarısı, SpaceX'in California eyaletine bağlı Hawthorne'daki merkezinde de büyük sevinç yarattı. SpaceX çalışanları, Falcon 9'un inişini sevinç çığlıkları atarak izledi.  

SpaceX'in 28 Haziran'da Uluslararası Uzay İstasyonu'na malzeme taşıması için fırlattığı Falcon 9 roketi havada infilak etmişti. 

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay mekiklerinin 2011'de emekliye ayrılmasının ardından UUİ'ye ikmal için SpaceX  şirketiyle anlaşmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Tiryakilere kötü haber! Bir sigara grubuna daha zam
  • Tarımda gıda arz güvenliği için yerli ve milli adımlar atılacak
  • Ulaştırma ve haberleşmede yeni yatırımlar yolda
  • Beşiktaş-Konyaspor, Rekabette 44. randevu!
  • Beşiktaş-Konyaspor, Rakipte eksik çok!
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA