• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sözleşmeli personele müjde
01 Haziran 2011 Çarşamba 10:55

Sözleşmeli personele müjde

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 4-B kadrosundaki 300 bin personelin 4-A kadrosuna alınacağını açıkladı, zamanlama konusunda bilgi verdi.

CNN Türk'te canlı yayına katılan Babacan, sözleşmelilerin kadroya alınmasına ilişkin soruyu yanıtladı. "4-B'deki 300 bin personel 4-A kadrosuna alınacak" diyen Babacan, şunları kaydetti:

"Statü değişecek. Her sene sözleşme imzalamaktan kurtulmuş olacaklar. Zamanlaması o kadar çok da endişe edilmemesi gereken bir konu. Zaten süresi dolan yenileniyor. Önemli olan bu konuda siyasi kararın verilmesiydi. Bu kararı siyasi olarak almış durumdayız."

ZAMANLAMAYI BÜYÜTMEYİN
Sözleşmelilerin oyalandığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine de Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son birkaç haftaya kadar bununla ilgili kesin kararımızı vermemiştik. Başbakanımız Memur-Sen'in Genel Kurulunda bu konuda bir çalışma yapıldığını açıklamıştı. En son Samanyolu TV'de Sayın Başbakanımızın açıkladığı, artık karar verdiğimizin açıklamasıdır. Artık çalışma değerlendirme safhasını geçtik. Kararımızı verdik, bu bizim bir sözümüz haline geldi. Bunun zamanlaması şimdi mi yoksa Meclis açıldıktan sonra mı, bunun çok büyük mesele haline getirmemek gerekir. Verdiğimiz her sözü tuttuk. Önemli olan çalışanlarımızın o güvenceyi hissetmesi. Onu da yapacağız. Kanun hükmünde kararname hukukcuların biraz itilafı var. Bununla yapılamayabilir. Mecliste yasal düzenleme gerekebilir."

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA