• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sözleşmeli Erler Bu Metni İmzalıyor
20 Eylül 2012 Perşembe 14:58

Sözleşmeli Erler Bu Metni İmzalıyor

Çok tartışılan hatta milletvekillerinin bile arasında yayılan sözleşmeli erler hakkındaki 0 iddia aydınlandı.

Radikal Gazetesi yazarı Ezgi Başaran, sözleşmeli er ve erbaşlara imzalatılan belgede ''ölümlerinin basına açıklanması halinde tazminattan mahrum kalmak'' ifadesinin yer aldığı efsanesine son noktayı koyan bir yazıya imza attı.

ÖYLE BİR İBARE YOK
Genelkurmay'ın gönderdiği metni köşesinde paylaşan Başaran, 'Görüldüğü üzere sözleşmeli erlere imzalatılan ana belgede "ölümlerinin basına açıklanması halinde tazminattan mahrum kalmak" gibi bir ibare yer almıyor. Fısıltı gazetesiyle ve hatta milletvekilleri arasında yayılan bu iddiayı bir bakıma aydınlatmış olduk. Sıradaki iddialarda görüşmek üzere.' diye yazdı.

İşte o satırları;
Elimde Genelkurmay tarafından gönderilen "Sözleşmeli Erbaş, Sözleşmeli Er, Er adayı sözleşme/ ön sözleşme belgesi" başlıklı bir metin bulunuyor. TSK tarafından istihdam edilecek erler metindeki boşlukları doldurup imzalayarak "işbaşı" yapabilecek.
İlk dört madde başvuran kişinin kimlik ve öğrenim bilgilerini içeriyor. Sözleşmenin şartları "Yukarıda bilgileri bulunan kişi (isim-soyad), aşağıda belirtilen koşulları kabul ederek sözleşmeli erbaş, sözleşmeli er/er adayı olayı kabul etmiştir" cümlesinden sonra başlıyor. Hayati bölümlerini aktarıyorum:

İŞTE O SÖZLEŞME
* * *
- Sözleşmeyi imzalayan sözleşmeli erbaş, sözleşmeli er / er adayları 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu'nda gösterilen ücret ve mali haklar dışında herhangi bir ücret talep edemezler.
- Türk Silahlı Kuvvetleri'nde sözleşmeli erbaş, sözleşmeli er/er adayı olarak istihdam edilenlerden, göreve, eğitime başladıktan sonra sözleşmeli erbaş, sözleşmeli er/er adaylarında aranılan niteliklerden bir veya birkaçına uymadıkları tespit edilenlerin sözleşmeleri feshedilir.
- Sözleşmenin süresi içerisinde ilgili mevzuata göre idarece feshedilmesi koşulları saklıdır.
- Sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erler, görevi esnasında edindiği gizli bilgileri görevinden ayrılsa dahi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yetkili makamlarının izni olmadan açıklayamaz. Görevi sona erdiği zaman elinde bulunan görevle ilgili belgeleri, araç ve gereçleri iade etmek zorundadır.
- Sözleşme ........ Komutanlığı adına sözleşmeyi yapacak ............ Komutanının onayını müteakip (ilk sözleşme için) yürürlüğe girer.
- İdare ile er arasında imzalanan ön sözleşme askeri eğitimin başladığı ......... tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA