• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sözleşmeli erde Genelkurmay şaşkın
01 Aralık 2011 Perşembe 09:14

'Sözleşmeli er'de Genelkurmay şaşkın

'Terörle mücadelede profesyonel askerlik' hedefiyle başlatılan sözleşmeli erbaş uygulamasında katılım oldukça düşük oldu.
Hükümet tarafından terörle mücadelesine önemli katkılar sunması ve TSK’nın profesyonelleşmesi amacıyla yasalaştırılan “sözleşmeli erbaş” uygulamasında beklenen başvuruya ulaşılamadı. Bir gazetede yer alan habere göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde 5 bin 103 kontenjan için yapılan ilk alım sürecinde sadece 783 aday eğitim sürecine başladı. Adayların tamamının başarılı olması durumunda kontenjanın sadece yüzde 15’i dolacak.
 
Yapılan ilk değerlendirmede; artan terör olaylarının alım sürecindeki başvuruların düşük kalmasındaki en büyük etken olduğu yorumlandı. İkinci alım sürecinde de başvuru miktarının düşük kalması durumunda “sözleşmeli erbaş” uygulamasının “şimdilik dondurulması” dahil, bir takım düzenlemelere gidilebileceği belirtiliyor. Ön başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla terhislerinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olanlar ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olanlar bu uygulamaya başvurabiliyor.
 
Sözleşmeli erbaşlar; 3-8 yıl arasında değişen sürelerde istihdam edilecek, en fazla 29 yaşına kadar görev yapacaklar. Kışlalarda iskan, iaşe ve ibate edilecekler, her türlü ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak. Her ay görev yerlerine göre ortalama 2 bin TL maaş alacaklar ve görevleri sonunda belirli bir tazminat alarak (her yıl için yaklaşık 7 bin TL) TSK’dan ayrılacaklar....
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA