• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sözde değil özde kardeşiz
18 Ağustos 2010 Çarşamba 10:50

Sözde değil özde kardeşiz

Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğinin her platformda sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Gül, 'Bundan sonra da şüphesiz ki, aynı dostluk, aynı kardeşlik, aynı dayanışma devam edecektir. Bunu herkes biliyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Bütün Azerbaycan halkına, devletine ve hükümetine teşekkür ediyorum ki Türk şehitliklerine kendi şehitliği gibi sahip çıktığı için, Türk bayrağı ile Azeri bayrağını yan yana bütün şehitliklerde bu şekilde dalgalandırdığı için' dedi. Gül, Azerbaycan'ın Şeki kentindeki Türk şehitliğini ziyaretinde yaptığı açıklamada, iki arasındaki dayanışma ve dostluğu vurguladı.

Şehitliklerin ilişkileri çok daha anlamlı hale getirdiğini ifade eden Gül, dün Bakü'deki şehitliği de ziyaret ettiklerini hatırlattı. Gül, Osmanlı topraklarının her yerinden insanların gelerek, buraları vatan toprağı olarak gördüğü için, kurtarmak için şehit olduklarını anlattı.

TEK MİLLET TEK DEVLET

Cumhurbaşkanı Gül, iki ülke arasındaki dayanışmanın bugün de aynı şekilde sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

Sadece Azerbaycan ve Kafkaslar'da değil, dünyanın pek çok bölgesinde Türk şehitliği bulunduğunu anlatan Gül, 'Sivastopol'da, Bükreş'te, Baltıklar'da, Bulgaristan'da,Filistin'de, Kudüs'te, Yemen'de ve Kore'de, her yerde Türk şehitliği vardır. Bu şehitliklere baktığınızda Türkiye'nin dört bir yanından Edirne'den Kars'a, Diyarbakır'dan Samsun'a, Sivas'tan Ankara'ya, İstanbul'a kadar herkes gelmiştir. O zaman, vatan için, din için, soydaşlarını zulümden kurtarmak için kendilerini feda etmiştir. Hepsine rahmet diliyoruz. Hepsinin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz' dedi. Türkiye'nin Azerbaycan'a ilişkin desteğini 'sözde değil özde destek' olduğunu belirttiğinin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti: 'Desteğin ve dayanışmanın sözde olmadığının işaretleri bunlar. Yeri geldiğinde nasıl ispatlanmış... Bundan sonra da şüphesiz ki, aynı dostluk, aynı kardeşlik, aynı dayanışma devam edecektir. Bunu herkes biliyor, bütün dünya biliyor, en iyi de tabii ki Azeri kardeşlerimiz biliyor.'

ŞEKİ HATIRASI

Cumhurbaşkanı Gül ziyaretinin son gününde Şeki'deki Cuma Mescidi ile Şeki İslam Medresesi ve tarihi Han Sarayı'nı gezdi. Gül, burada, Şeki'de kalan Kafkas İslam Ordusu askerlerinin torunları ve Şeki aydınlarıyla bir araya gelerek sohbet etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA