• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soygun sanıklarına ikinci ceza
18 Ocak 2012 Çarşamba 11:03

Soygun sanıklarına ikinci ceza

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen silahlı soygun davasında tutuklu sanık Uğur Ç. (24) ile Uğur D. (23) hazır bulundu.
Soygun sanıklarına ikinci ceza18 Ocak 2012 - 10:35:45Konya'da, bir petrol istasyonundan silahlı soygun yaptıkları gerekçesiyle bir ay önce 12 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılan 2 kişiye, başka bir petrol istasyonunu soymaktan aynı ceza verildi. Şüphelilerin toplam cezası 25'er yıl oldu.
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen silahlı soygun davasında tutuklu sanık Uğur Ç. (24) ile Uğur D. (23) hazır bulundu.
 
Savcı, mahkemede olan sanıkların İstanbul yolunda bir petrol istasyonunda silah ve bıçakla soygunu gerçekleştirdiklerinin tespit edildiğini, bu nedenle Türk Ceza Kanunu'nun 149/1 maddesi gereğince nitelikli yağma suçundan cezalandırılmasını istedi.
 
Son sözleri sorulan sanıklar "Takdir mahkemenin" dedi.
 
Mahkeme heyeti, her iki sanığa da nitelikli yağma suçundan 12 yıl 6'şar ay hapiscezasına çarptırdı.
 
Olay
Olaylar, 8 ve 9 Ekim 2011 tarihlerinde Konya'nın merkez ilçelerindeki iki ayrı akaryakıt istasyonunda meydana gelmişti.
 
Ellerinde bıçak ve silah olan kar maskeli soyguncular, Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesi İstanbul Yolu'nda bir akaryakıt istasyonundan 700 TL gasp etmişti. Bir gün sonra ise Karaman Yolu üzerindeki başka bir akaryakıt istasyonuna silah ve bıçakla gelen soyguncular, pompa görevlisini yaralayarak 850 TL gasp etmişti. Soygunları gerçekleştiren iki şüpheli, kiraladıkları otomobille kaçmakisterken Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanmıştı.
 
Daha önce de bir kadının 7 bin TL'sini kapkaç yöntemiyle çaldıkları belirlenen Uğur Ç. ve Uğur D., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
 
İki şüpheliye daha önce yine aynı mahkeme Karaman Yolu'ndaki bir petrol istasyonunu silahlı ve bıçaklı olarak soydukları gerekçesiyle 12 yıl 6'şar ay hapis cezası vermişti.  ...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA