• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şov dünyasına şok baskınlar
14 Aralık 2011 Çarşamba 15:38

Şov dünyasına şok baskınlar

Reyting ölçümlerinde usulsüzlük yaparak yüksek miktarda haksız kazanç sağladıkları iddia edilen kişi ve şirketlere operasyon düzenleniyor.

Reyting ölçümlerinde usulsüzlük yaparak yüksek miktarda haksız kazanç sağladıkları iddia edilen kişi ve şirketlere operasyon düzenleniyor. AGB başta olmak üzere çok sayıda yapım şirketine düzenlenen eş zamanlı baskınlar sonrası arama yapılıyor.

 

Mali Polis Koşuyolu’nda bulunan AGB şirketinin merkezi ve 25 değişik adrese baskın düzenledi. Polisin söz konusu adreslerde araması devam ederken AGB baskınında 3 kişinin gözaltına alındığı öne sürüldü.    
 
İstanbul'da bazı televizyon kanallarının  izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin  reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yönelik düzenlenen operasyonda, 7 kişi  gözaltına alındı.Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir  soruşturma kapsamında, reyting ölçüm şirketleri ile bazı film yapım firmalarına  eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında firma sahiplerinin de  bulunduğu 2'si kadın 7 kişi yakalandı.
 
Bu kişilerin üzerlerinde, iş yerleri ve evlerinde yapılan aramada,  harddiskler, 5 adet cep telefonu, çok sayıda dijital malzeme ile dokümanlar ele  geçirildi.
Söz konusu şirketlerin bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının  belirlenmesinde usulsüzlük yaptıkları iddia edildi.
 
Bazı iş yerleri ile evlerde aramaların sürdüğünü ifade eden polis  yetkilileri, gözaltı sayısında artış olabileceğini kaydetti.
 
CAN TANRIYAR'DAN AÇIKLAMA
 
Televizyon programı yapımcısı Can Tanrıyar operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Çok doğru bir operasyon bu. Arkasından çok şey çıkacak. Bunları yarın öbür gün anlatacağım. Bu konuda ne biliyorsak paylaşacağız. Elimdeki çok önemli bilgileri polisle paylaşacağım. Gecikmiş bir operasyon." dedi.   
 
OCAK 2010'DA AYRILMIŞTI 
 
TRT, TİAK’ın da içinde bulunduğu rating ölçümleme sisteminden Ocak 2010 tarihinde ayrılmıştı.
 
TRT’nin kararı ile ilgili ilk açıklamayı, Hukuk Müşaviri Avukat Veysel Gümüş, "Günün Konusu" programında yapmıştı....
 
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA