• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sosyal paylaşım sitelerini öğrencileri için kullandı
14 Ocak 2011 Cuma 18:57

Sosyal paylaşım sitelerini 'öğrencileri' için kullandı

Beyşehir'in Kayabaşı beldesindeki ilköğretim okuluna,ingilizce öğretmeninin öncülüğünde, sosyal paylaşım sitelerinden yapılan çağrıyla teknoloji sınıfı kuruldu..
     Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Kayabaşı beldesindeki ilköğretim okuluna, İngilizce öğretmeni Süleyman Boz'un öncülüğünde sosyal paylaşım sitelerinden yararlanılarak bilişim sınıfı kazandırıldı.
     Okulda görevli İngilizce öğretmeni Süleyman Boz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bulundukları beldenin imkanlar açısından köy durumunda olduğunu, belde okulunda okuyan öğrencilerin modern eğitim olanaklarından yoksun olmalarının, onları büyükşehirlerdeki yaşıtlarının çoğundan geri bıraktığını belirtti.
     Boz, taşraya özgü eğitim yoksunluklarından öğrencileri kurtarıp, büyük kentlerdeki yaşıtlarıyla aralarındaki seviye farkını ortadan kaldırmanın yollarını aradığını, kendi inisiyatifiyli hep bu tür bir arayış içinde olduğunu vurguladı. 
 
    
     -ONLARA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ-
    
     Okuldaki eğitim olanaklarını artırmak için gurbette yaşayan Kayabaşılılar ile internetteki sosyal paylaşım siteleri kanalıyla ulaştıklarını ve köy için sanal ortamda bir paylaşım grubu oluşturduklarını anlatan Boz, şunları kaydetti:
     ''Bu başarıda, sosyal paylaşım sitelerinden yararlanmamızın payı büyük. Bu faaliyet kısa süre sonra meyvelerini vermeye başladı, okulun ihtiyaçlarını belde dışında yaşayan hemşehrilerimiz bir bir giderme sözü verdiler. Burada öğrenim gören 90 kır çiçeği için beklentilerimiz üzerinde destek yağdı. İzmir'de yaşayan iş adamı Orhan Demirci ve oğlu Engin Demirci, bilgisayar sınıfı için 7 masa üstü, 1 dizüstü bilgisayar ile 2 renkli lazer yazıcıyı okula armağan etti. Bir başka gurbetçi Ahmet Yıldırım ise sınıfın bilgisayar sarf malzemelerini karşıladı. İş adamı Mustafa Çardak ise 1 projeksiyon cihazı bağışladı. Hayırsever iş adamlarımıza düzenlenen bir törenle plaketlerini de takdim ettik. Onlara çok şey borçluyuz.''
     Düzenlenen kampanyaya kıt bütçe olanaklarına rağmen elektrik, elektrik tesisatı ve altyapı malzemeleriyle destek veren Belde Belediye Başkanı Yaşar Güneş de adeta imece usulüyle yarının büyükleri olan öğrencilerin daha iyi eğitmelerine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
    
     -BİR ARAYA GELMENİN GÜCÜ VE BAŞARININ HAZZI-
    
     Derslerin bilgisayar ve internet yardımıyla işlenmesinin, çoğu dar gelirli olan ailelerin çocuklarının adeta kaderlerini değiştireceğine inandıklarını ifade eden Güneş, ''Birçok köy ve beldede, hatta ilçede ilköğretim okulunda bilgisayar sınıfı bulunmazken, öğretmenimizin zengin sosyal yönü ve girişimciliği sayesinde Kayabaşı beldesinde böyle bir sınıf oluşturuldu. Bir araya gelip, güçlerimizi birleştirerek başarıya ulaşmamızın hazzını yaşamak, gelecek için çok daha sevindirici'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA