• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sosyal Kart Projesi ile Konya gündem oldu
24 Şubat 2013 Pazar 16:59

Sosyal Kart Projesi ile Konya gündem oldu

Konya Büyükşehir Belediyesinin ekonomik olarak dezavantajlı ailelere yönelik sürdürdüğü ve insan onurunu rencide etmeyen Sosyal Kart Projesi, Dünya Fakirlikle Mücadele Eden Şehirler Toplantısı...
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik olarak dezavantajlı ailelere yönelik sürdürdüğü ve insan onurunu rencide etmeyen Sosyal Kart Projesi, Dünya Fakirlikle Mücadele Eden Şehirler Toplantısı’nda tüm dünyaya model olarak sunuldu. Dünyanın 100 şehrinden 400 delegenin katılımıyla İrlanda’nın başkenti Dublin’de gerçekleştirilen toplantılarda Sosyal Kart Projesi ile Konya gündem oldu.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Fakirlikle Mücadele Eden Şehirler Birliği’nin (WACAP) davetlisi olarak katıldığı toplantıda Türkiye’ye örnek olan Sosyal Kart’ı tüm dünyaya model olarak sundu.
Birleşmiş Milletler himayesinde İrlanda’nın başkenti Dublin Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantılara dünyanın 15 ülkesinden 100 şehrin belediye başkanı ile yöneticileri katıldı.
Türkiye’den Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin katıldığı toplantılar liderler oturumu ile başladı. Daha sonra geçilen Fakirlikle Mücadele Eden Şehirler Forumu ise, “Akıllı, Güvenli ve Sürdürülebilir Şehirler” başlığı altında yapılan sunumlar ve çalışma toplantıları ile gerçekleştirildi.
İrlanda Başbakanı Michael D Higgis ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Helen Clark’ın görüntülü mesajı ile başlayan forumun açılışında İrlanda Kalkınma ve Ticaret Bakanı Joe Castello, Dublin Belediye Başkanı Naoise O Muiri, Rotterdam Belediye Başkanı Marco Florjin konuştu. Açılış konuşmalarının ardından 2 gün devam eden paneller gerçekleştirildi.
Dünya genelinden 400’den fazla delegenin katıldığı toplantılarda Konya Büyükşehir Belediyesi’ni Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı M. Atilla Şirin ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı temsil etti.
Toplantılarda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yürüttüğü ve dünyaya model olarak sunduğu Sosyal Kart uygulamasını anlatan Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, fakirliği önlemek için şehirlerin önemli sorumlulukları olduğunu söyledi. Konya’da ekonomik olarak dezavantajlı ailelere teknolojiyi de kullanarak Sosyal Kart yoluyla nasıl destek verildiğini anlatan Küçüktığlı, her yıl 3 bin aileye verilen Sosyal Kart’ın insan onurunu rencide etmediğini ifade etti.
Toplantıda Sosyal Kart ile ilgili sorular da yanıtlanırken Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı M. Atilla Şirin, toplantıların çok verimli geçtiğini, dünyanın pek çok ülkesinden gelen yöneticilere takdim ettikleri Sosyal Kart’ın büyük ilgi uyandırdığını dile getirdi.
Diğer ülkelerin belediye başkanları ve yöneticileri ile ikili temaslar da gerçekleştiren Konya heyeti, 2015 yılındaki “Fakirlikle Mücadele Eden Şehirler Toplantısı”nın Konya’da yapılması için de girişimlerde bulundu.
Başta Afrika ülkeleri olmak üzere Suriye’de ve dünyanın farklı şehirlerinde yaşanan ekonomik ve sosyal problemlerin konuşularak çözüm önerlerinin getirildiği toplantılar 2 gün sürdü. Toplantıların ardından BM yetkilileri tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi’ne plaket takdim edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA