• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sorunları birlikte çözelim
17 Nisan 2013 Çarşamba 13:31

'Sorunları birlikte çözelim'

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (KONESOB) ziyaret etti.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (KONESOB) ziyaret etti.
AK Partili yöneticilerle birlikte iade-i ziyarette Ahmet Sorgun, KONESOB Başkanı Bekir Duvarcı ve meslek odalarının başkanları tarafından karşılandı.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren KONESOB Başkanı Duvarcı, sorunlarının çözümünde destek beklediklerini söyledi. İktidar partisinin il başkanlarına şehirlerindeki sorunların çözümünde büyük görevler düştüğünü vurgulayan Duvarcı, “İktidarın il başkanları her türlü siyasi, ticari ve kamu niteliğini taşıyan sorunları dinler. Bütün meseleleri, sorunlarını elinden geldiği kadar çözmeye gayret eder. Bizim KONESOB’a bağlı 86 odamız 62 bin faal esnafımız var. Bizim de sıkıntılarımız oluyor. İktidar partisinden sorunlarımızın çözümünde destek bekliyoruz” dedi.
Duvarcı, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen, kamu alacaklarının yapılandırıldığı kanundan esnafın yeterince yararlandığını ancak 2 kez çıkarılan ‘Sicil Affı’nı Bankalar Birliği’nin tanımaması nedeniyle zor durumda kaldıklarını aktardı. Bu yıl KOSGEB ve Mevlana Kalkınma Ajansı desteklerinden de yeterince istifade edemediklerini bildiren Duvarcı, “Bununla ilgili sorunlarımızı gerekli yerlere ilettik. Zamlardan ve vergilerden etkileniyoruz. Küçük esnafı desteklemek lazım. Her zaman birlik içinde olmamız gerekli. Ziyaretlerimiz sıklaşsın, yerel yönetimlerde esnafımıza sorunlarının çözümünde katkıda bulunsun” diye konuştu.
“SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZELİM”
AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ise konuşmasında, sorunların çözümünde birlikte hareket etme teklifinde bulundu. Sorgun, kendisinin de küçük bir esnafın çocuğu olarak yetiştiğini anlatarak, “Önümüzdeki süreçte bütün oda başkanlarımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız bir araya gelerek problemleri konuşalım. Çözüm önerilerini karşılıklı konuşalım. Var olan problemlerin çözümünü birlikte bulalım. En iyi kanunlar kötü uygulayıcıların elinde olursa kötü sonuçlar alınır. Bazen kanun iyidir ama uygulama problemi olur bürokraside” şeklinde konuştu.
Ziyarette meslek odalarının başkanları da sorunlarını AK Partili yöneticilerle paylaştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA