• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sorular çalınınca sınav iptal edildi
21 Ocak 2013 Pazartesi 17:48

Sorular çalınınca sınav iptal edildi

Dicle Üniversitesi'nde bugün yapılması planlanan ve 150 kontenjan ayrılan Kürtçe Tezsiz Yüksek Lisans sınavı, sınav sorularının internette yayınlanması üzerine yarına ertelendi.

Sabah saatlerinde, sınavın yapılacağı Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'ne gelen adaylar, sınav sorularının bazı kişilerin elinde olduğunu görünce tepki gösterdi. Okula gelen yetkililerin, sınavın yarına ertelendiğini belirtmesi üzerine yaklaşık bin aday Rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti.

Öğrencilerin bulunduğu yere gelen Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, polis megafonuyla yaptığı konuşmada, duymayı arzu etmedikleri, hoş olmayan bir şeyle karşı karşıya kaldıklarını ve bunun arzu etmediği bir şey olduğunu söyledi.

Yıllardır arzu ettikleri, hayal ettikleri bir şeyi Dicle Üniversitesi'nde gerçekleştirmek üzere olduklarını belirten Bilici, şöyle dedi:

'' Kurmanci veZazaki olmak üzere iki alanda sınav yapılacaktı. Bu sabah öğrendiğimiz kadarıyla, internette Zazaki ile ilgili birtakım sorular ilan edilmiş. Elimizdeki kitapçıkla karşılaştırdık. Yayınlanan sorular ham sorular ve bütün hocalardan gelen sorular değil. Zazaki olan kısmın kitapçığını sizlerle paylaşacağız. Sizler de orada göreceksiniz internette 43 soru var şu anda yayınlanan. Webde yayınlanan bu 43 sorudan sadece 33'ünü kitapçığımıza koymuşuz.

Ama Kurmanci ile ilgili olan sorularda şu anda bir sızma yok. Eğer sızacak olsa onlar da şimdiye kadar sızmış olurdu. Soruları kendi hocalarımız hazırladı. Bugün böyle bir delil var sınavı iptal ettik.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA