• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sorgunun Ankara ziyaretleri devam ediyor
28 Kasım 2012 Çarşamba 14:48

Sorgun'un Ankara ziyaretleri devam ediyor

AK Parti İl Teşkilatının Ankara ziyaretleri sürüyor. AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, ziyaretler kapsamında Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Naci Koru, Aile ve Sosyal politikalar Bakan Yardımcısı...
AK Parti İl Teşkilatı’nın Ankara ziyaretleri sürüyor. AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, ziyaretler kapsamında Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Naci Koru, Aile ve Sosyal politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı’yı ziyaret etti.
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’dan Ankara’da bakanlık ziyaretleri… İl Teşkilatı’nın 15 günde bir gerçekleştirdiği Ankara ziyaretleri kapsamında İl Başkanı Sorgun; Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Naci Koru, Aile ve Sosyal politikalar bakan yardımcısı doç. Dr. Aşkın Asan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları ile Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı’yı makamlarında ziyaret etti.
Ziyarete AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ile AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Mustafa Varol, Mustafa Yazlık ve Serpil Yakut katıldı.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru’ya ziyaret…
İl Teşkilatı’nın gün içindeki ilk adresi Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ali Naci Koru’ya oldu. Koru ile makamında bir araya gelen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, kendilerini kabul ettikleri için Bakan Yardımcısı Koru’ya teşekkür etti.
Sorgun; “Konya her türlü hizmeti hak ediyor”
Dışişleri Bakanlığı’nın konum gereği önemli bir vazifeyi yerine getirdiğinin altını çizen İl Başkanı Sorgun; “Devletimizin ve hükümetimizin belirlediği esaslara göre çalışan bir bakanlık olan Dışişleri, gerçekten de önemli bir görev üstlenmiş durumda. Bakanlık olarak sizler, bir yandan ülkemizin yabancı devletler ve uluslar arası kurumlarla iletişimini sağlarken; diğer taraftan ülkemizin çıkarlarını koruyor, ülkemizi tanıtıyor ve elbette bakanlık olarak gücümüzün göstergesi oluyorsunuz. Bu bağlamda sizlere teşekkür ediyoruz. Ufku geniş, bilgi birikimi ve tecrübesi tüm dünya tarafından takdir edilen Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da böyle önemli bir bakanlığın başında olması da hem ülkemiz için hem de bölge ülkeleri açısından büyük bir şanstır. Elbette Dışişleri Bakanımızın Konyalı olması da ayrıca bizler için bir gurur vesilesidir. Konya’nın AK Parti’ye ve hükümetimize olan desteği de malum. Bu bağlamda Konya bugüne kadar önemli hizmet ve yatırımlar aldı. Almaya da devam edecek. Çünkü Konyamız her türlü hizmeti hak ediyor” dedi.
Naci Koru; “Türkiye doğru yolda”
Kendilerini ziyaret ettikleri için AK Parti Konya İl Teşkilatı’na teşekkür eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Naci Koru ise Türkiye’nin son yıllarda yürüttüğü dış politikayı değerlendirdi. Türkiye’nin hem bölgesinde hem de dünya genelinde yürüttüğü diplomasinin çok başarılı olduğunu kaydeden Koru; “Sizlerin de ifade ettiği gibi Dışişleri Bakanlığı olarak ülkemizi hem dışarıda hem de içeride en iyi şekilde temsil etmenin gayretindeyiz. Şunu açık bir şekilde söyleyebiliriz ki Türkiye’nin izlediği dış politika doğru ve başarılıdır. Çünkü bizler milletin mazlumun yanında; zalimin karşısındayız. Dolayısıyla kimse millete rağmen hareket edemez” ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ziyareti
AK Parti Konya Heyeti’nin gün içindeki ikinci durağı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ydı. Burada Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan ile bir araya gelen AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Bakan Yardımcısı Asan’a Konya’nın talepleri, öneri ve projelerinin bulunduğu bir dosya verdi.
Asan; “Amacımız dezavantajlı bireyleri topluma kazandırmak”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan ise bakanlık olarak birey, aile ve toplum refahını arttırmak amacıyla dezavantajlı kesimlere öncelik vermeye çalıştıklarını, dolayısıyla toplumun tüm bireylerini yine topluma katılımcı olarak katmak istediklerini söyledi. Asan konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Öncelikle ziyaretinizin bizleri çok mutlu ettiğini söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bizler bakanlık olarak bugüne kadar başbakanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimizin gayretleriyle birçok önemli proje ve düzenlemeyi hayata geçirdik. Özellikle kadına şiddet, engellilere yönelik düzenlemeler ile sosyal yaşama dair projelerimiz, önemli sonuçlar doğurdu. Bizler, Türkiye’nin 2023’e doğru tarihsel yürüyüşünde mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan bir toplum için zamanımızı ve enerjimizi harcamaya gönüllü olduk. Bu yolda herkese büyük sorumluluklar düşüyor. Kimse, toplumun bir ferdi olarak şiddete, ayrımcılığa ve bireyi dışlayan tavırlara karşı tutumunu sergilemekten çekinmemeli. Ancak böyle 2023 Türkiye’sine daha sağlam ilerleyebiliriz diye düşünüyorum.”
AK Parti Konya Heyeti, Bakan Yardımcısı Aşkın Asan’ın yanı sıra Bakanlık Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları ile de makamında bir araya geldi. Ziyarette bir süre sohbet eden Başkan Sorgun, Müsteşar Zahteroğulları’na da Konya’nın talepleri, öneri ve projelerinin bulunduğu bir dosya verdi.
Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı ziyareti
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ziyaretinin ardından AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve beraberindeki İl Başkan Yardımcıları, daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçti. Burada Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı’yı ziyaret eden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, kendilerini kabul ettikleri için Bakan Yardımcısı Arıcı’ya teşekkür etti ve Arıcı’ya da bir Konya dosya iletti.
Arıcı; “Konya turizmde atağa geçti”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Konya’nın turizmde aldığı mesafeyi övdü. Bakan Arıcı; “Türkiye’nin 2023 Hedefi doğrultusunda Konya’nın turizmine yönelik önemli ve bir o kadar ciddi raporların hazırlandığını biliyoruz. Bu bağlamda Konya’nın turizmde atağa geçtiğini görüyoruz. Bizler de bakanlık olarak Konya’nın turizmde bir sektör haline gelebilmesi için çabalıyoruz. Şu anda yılda Konya’ya gelen turist sayısı 2 milyon. Tabii Konya çok daha fazlasını hak ediyor. Gerek Konya Valiliği, belediyeler ve gerekse de kamu kurum ve kuruluşlar Konya’nın gelecekte turizm alanında adından sıkça söz etmesi için çalışıyor. Ankara – Konya arası Hızlı Tren’in hayata geçmesi de bu hedefte büyük bir katkı sağlıyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Konya’yı daha güzel günler bekliyor” dedi.
İL BAŞKANI SORGUN; “KONYA HER TÜRLÜ HİZMETİ HAK EDİYOR”
NACİ KORU; “DIŞ POLİTİKAMIZ DOĞRU VE BAŞARILI”
ASAN; “DEZAVANTAJLI BİREYLER TOPLUMA KAZANDIRILIYOR”
ARICI: “KONYA TURİZMDE ÖNEMLİ MESAFE KATETTİ”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA