• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sorgun:İsminizi kontrol edin
19 Mart 2011 Cumartesi 14:30

Sorgun:'İsminizi kontrol edin'

Seçmen listeleri, 18 Marttan itibaren muhtarlıklarda askıya çıktı. Yurtdışı Seçmen Kütüğü ise www.ysk.gov.tr adresinde ilan edilecek.
Seçmen listeleri, 18 Mart’tan itibaren muhtarlıklarda askıya çıktı. Yurtdışı Seçmen Kütüğü ise “www.ysk.gov.tr” adresinde ilan edilecek. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun; “Demokrasi ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için adınızı kontrol etmeyi unutmayın” dedi.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 18 Mart’tan itibaren askıya çıkarılan seçmen listelerinin önemi hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
Ahmet Sorgun; “İsminizi kontrol etmeyi unutmayın”
Seçimlerin Türkiye’nin aydınlık ve müreffeh geleceği için hayati bir önem arz ettiğini dile getiren Başkan Sorgun; “12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde oy kullanacak seçmenlerimiz için listeler askılarda. Konyalı hemşehrilerimizden ricamız muhtarlıklara giderek ya da internetten isimlerini kontrol etmeleri. 5 dakikalarını alacak bu işlem, demokrasi ve Türkiye’nin geleceği için çok önemli. Geçtiğimiz yıllarda isimlerini kontrol etmedikleri için binlerce seçmen oy kullanamadı. Dolayısıyla milletimizden ricamız gidin ve isminizin listede olup olmadığına bakın” dedi.
 
Kütüklerde ismi olmayanların, 31 Mart’a kadar nüfus müdürlüklerine başvurarak isimlerini yazdırabileceğini, adres değişikliği yapanlar ve öğrenim gördükleri yerlerde oy kullanmak isteyen öğrencilerin ise bu süre zarfında nüfus müdürlüklerine giderek adres kayıt sistemine kayıt yaptırabileceğini dile getirdi.
 
Engelli seçmenlerin oylarını rahatlıkla kullanabilmeleri için gerekli görevlendirmenin yapıldığını aktaran AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'ndan engellilerin listesinin Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü’nce muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlandığı 14 Mart'tan önce isteneceğini hatırlattı. Alınan bilgilerin topluca seçmen kütüğüne işleneceğini ve muhtarlık bölgesi askı listelerinde (Ö) harfi ile gösterileceğini kaydeden Başkan Ahmet Sorgun açıklamasını; “Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kâğıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 24 Nisan’da başlanacak” diyerek tamamladı.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA