• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sorgun açıkladı! Davutoğlu Konyaya geliyor
22 Şubat 2016 Pazartesi 13:03

Sorgun açıkladı! Davutoğlu Konya'ya geliyor

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, hem terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini hem de Türkiye’nin hedeflerinden asla vazgeçmeyeceğini belirterek, "Güvenliği hukuka, demokratikleşmeye, demokratikleşmeyi güvenliğe feda etmeyeceğiz. İkisini de başat olarak sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu basın toplantısında, geçtiğimiz hafta Ankara’da yaşanan terör saldırısının meclis genel kurulu çalışmalarını durdurmadığını söyledi.

Saldırının ardından CHP ve HDP gruplarının meclis çalışmalarına ara verilmesini yönünde talepleri olduğunu ifade eden Sorgun, meclisin Kurtuluş Savaşı'nda bile çalıştığını hatırlatarak, AK Parti ve MHP gruplarının bu tür olaylar karşısında meclisin çalışmasına ara vermenin teröre prim vermek olduğu görüşünü savunduğunu kaydetti.

ak-parti-konya-milletvekili-ahmet-sorgun--(2).jpg

- Bedel ödüyoruz

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini aktaran Sorgun, "Sadece ülkemiz değil, bölgemiz, dünyamız çok çok önemli günlerden geçmekte, sınavlar vermekte. Bu coğrafyada yaşamak kolay değil, tabiri caizse Nasrettin Hoca’nın deyimiyle dünyanın merkezinde yaşamak kolay değil. Dünyanın merkezinde olmanın, bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Bunu sadece bugün yaşamıyoruz. 12 Eylül öncesinde benzeri sıkıntıları yaşadık” diye konuştu.

"Allah’tan başka en kalıcı güç, halkın gücüdür” diyen Sorgun, bugüne kadar yaşanan sıkıntıların halkın dua ve desteğiyle aşıldığını vurguladı.

Türkiye’de hem terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini hem de Türkiye’nin hedeflerinden asla vazgeçmeyeceğinin altını çizen Sorgun, "Güvenliği hukuka, demokratikleşmeye, demokratikleşmeyi güvenliğe feda etmeyeceğiz. İkisini de başat olarak sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ak-parti-konya-milletvekili-ahmet-sorgun--(1).jpg

- Yeni anayasa konusu 

Türkiye’de Türk-Kürt, Sünni-Alevi sorunu olmadığını, terör sorunu olduğunu dile getiren Sorgun, şöyle konuştu: "Bunun adının çok net konması gerekiyor. Ama dünya bu konuda büyük oranda yanlış yönlendirilmiş durumda. Büyük ajanslara baktığımızda, yabancı kanallar, uluslararası kanallar tek taraflı yayın yaptığına ne yazık ki, şahit oluyoruz.”

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Ahmet Sorgun, AK Parti’nin sayısal çoğunluğuna rağmen Anayasa Komisyonuna eşit sayıda üye verdiğine dikkati çekti.

Yeni Anayasa yapımında bir ön şart getirilmemesi gerektiğini kaydeden Sorgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ön şartla gelmek bir anayasa yapmak olmaz olsa olsa 'amayasa' yapmak olur. Mevcut anayasa 17 defa değişikliğe uğradı. Ama hala o, ihtilal ruhu kendinde var. Biz hukukçular buna, 'amayasa' deriz, anayasa demeyiz. Neden? Der ki, 'Toplantı ve gösteri yürüyüşü serbesttir ama’ diye başlar. Verilmiş gibi olan hakları aldığı için anayasa değil, 'amayasa'. Bu bakımdan gelin bunu çağdaş bir şekilde, dar gelen bu elbiseyi bu halkın bünyesine uygun hale getirelim." 

Başkanlık konusunun bir rejim değil yönetim modeli olduğunu savunan Sorgun, çarşamba günü, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Konya'ya gelerek, 42 tesisin temel atma ve açılış törenine katılacağını da sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA