• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sorgun 18 Mart mesajı yayımladı
17 Mart 2012 Cumartesi 17:57

Sorgun 18 Mart mesajı yayımladı

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sorgun; “Çanakkale’de vatanları için kendilerini feda eden 250 binin üzerindeki şehidimiz, vatan şairi Mehmet Akif’in dediği gibi, tarihe sığmayacak kahramanlardır” dedi.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Sorgun mesajında şu ifadeleri kullandı; “Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı ve bağımsızlığımızı korumak için ordumuz, dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmıştır. 18 Mart, ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir. Vatanı için gövdesini siper etmekten asla çekinmeyen Türk Milleti, bağımsızlığına olan tutkusunu tüm dünyaya Çanakkale Zaferi ile bir kez daha göstermiştir.
 
Çanakkale sadece mazimizde övünülecek bir tarihi başarı olmanın çok ötesinde; bugünün genç neslinin vatan, millet, bayrak ve din sevgisine istikamet çizecek en önemli işaretlerden biridir. Bu büyük zafer, bir neslin şanlı mücadelesinin ve gelecek uğruna bile bile ölüme gidebilmenin gururunu taşıyan bir ecdadın tarih sahnesine yazmış olduğu en büyük destanlardan biridir. Bir ülkenin üzerine çöken kara bulutları her türlü olumsuzluklara rağmen inançla nasıl aşabileceğinin en büyük nişanelerinden biridir.
Bunun içindir ki: Ülkemizin tam bağımsızlığını korumak uğruna verilen bu şanlı mücadeleyi hiçbir zaman unutmamalıyız. Türk Milleti’nin verdiği onurlu mücadeleyi nesilden nesile aktararak, bizlere emanet edilen kutsal vatan topraklarımızın değerinin bilinmesi için çalışmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek varlığını sürdürmesi için üstümüze düşen tek görev, ülkemizi her alanda çok daha ileriye taşımak, milletimize ülkemize sahip çıkmaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümünü yürekten kutluyor, ordularımızın tüm fertlerini, özgürlük ve bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden veya hayatta olan kahraman gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum.”
HABER MERKEZİ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA