• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sonunda YGSde o madde değiştirildi
03 Ocak 2011 Pazartesi 17:31

Sonunda YGS'de o madde değiştirildi

Üniversite sınavı kılavuzunda adaylar için 'başı açık' şartı 'yüzü açık' diye değiştirildi. YGS 27 Mart'ta, başvuru bugün başlıyor.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu ÖSYM’nininternet sitesinde yayımlandı. Üniversiteye girişte uygulanan birinciaşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvurular bugünbaşlıyacak, sınav 27 Mart tarihinde yapılacak. Adayların internetüzerinden ulaşabileceği kılavuzda, sınava giriş için çekilecekfotoğrafın detayları verilirken, önceki kılavuzda yer alan ‘başı açık’ifadesi, ‘yüzü açık’ olarak değiştirildi. Bu değişiklikle, adaylarbaşörtüleriyle fotoğraf çektirebilecek ve aynı şekilde sınavagirebilecek.

ÖSYM’nin üniversite adayları için yayınladığı kılavuza göre,üniversiteye giriş sisteminin ilk aşaması olan YGS’ye başvurular 3-19Ocak 2011 tarihleri arasında yapılacak.

Başvuru sırasında görevli tarafından adayın fotoğrafı çekilecek.Önceki yıllarda sınav için çekilecek fotoğraf için ‘başı açık’ şartıkoşulurken, 2011 kılavuzunda, bu şart ‘yüzü açık’ ifadesiyledeğiştirildi. Kılavuza göre, sınava girişte de sınava girecek adayınyüzünün, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmasının yeterliolduğunun altı çizildi.

Kılavuzda, “2011 yılında sınav güvenliğini daha da artırmak amacıylaalınan yeni güvenlik önlemleri nedeniyle öncelikli olarak ilmerkezlerinde sınav yapılacak” denildi. ÖSYM gerekli olduğu hallerdeadayı tercih ettiği sınav merkezlerinden farklı bir sınav merkezine deatayabilecek. Sınav merkezi sayılarını azaltan ÖSYM, kılavuzda 89 sınavmerkezine yer verdi.

İnternet aracılığıyla da başvuru yapılabiliyor

Sınavlara başvuruda, okul müdürlükleri, ÖSYM Sınav MerkeziYöneticilikleri ve ÖSYM Büroları başvuru merkezi olarak görev yapacak.Mezun durumdaki adaylar, başvurularını istedikleri merkeze yapabilecek.

İnternet aracılığıyla bireysel başvuru için, 2009 veya 2010 ÖSYSbaşvurularından birinin başvuru merkezi aracılığıyla yapılmış olmasışartı aranacak. Başvuru işlemini yaptıracak adayın, başvuru merkezinegelmeden önce 35 TL başvuru ücretini yatırmış olması gerekecek.Adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvuru işlemi sonrasında kendilerine verilecek şifreyi, daha sonraki işlemlerinde dekullanacaklarından unutmaması ve saklaması gerekiyor.

Adayın başvuru merkezine giderken yanında Aday Bilgi Formu, nüfuscüzdanı veya pasaport, mezun öğrenciler için ortaöğretim diplomasınınresmi onaylı bir sureti, banka dekontu olması gerekiyor.

Farklı cevap anahtarları

YGS, 27 Mart 2011 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Her bir adaya aitsoru kitapçığı ve cevap kağıdı matbaada özel olarak poşetlenecek vesınavda adaya tek bir poşet halinde, açılmamış bir şekilde verilecek.Adaya ait soru kitapçığı ve cevap kağıdı üzerinde adayın fotoğrafı,kimlik bilgileri ve soru kitapçığı numarası bulunacak. Her adayın cevapanahtarı farklı olacak.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA