• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sonsuz Şükran Köyü’nde defile
05 Eylül 2014 Cuma 14:45

Sonsuz Şükran Köyü’nde defile

Konya’nın Hüyük ilçesi Çavuş Mahallesi’nde düzenlenen 5. Anadolu’ya Şükran Buluşmaları’nda tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan’ın vefatından önce bağışladığı...
Konya’nın Hüyük ilçesi Çavuş Mahallesi’nde düzenlenen 5. Anadolu’ya Şükran Buluşmaları’nda tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan’ın vefatından önce bağışladığı 120 abiye kıyafet ve kostümleri, defileyle sergilendi. Kıyafet ve kostümlerin huzurevi yararına satışa çıkarılacağı açıklandı. 
 
Sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nün kurulduğu Çavuş Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festivalin ikinci gününe manken ve sanatçıların birlikte dayanışma göstererek sunduğu defile damgasını vurdu. Bir müddet önce hayata veda eden tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Çolpan İlhan’ın vefatından önce bağışladığı 120 abiye kıyafet ve kostüm, manken ve sanatçılar tarafından sergilendi. Defilede sergilenen kıyafet ve kostümlerin bugünden itibaren huzurevi yararına satışa çıkarılacağı açıklandı.
 
Etkinlikte Grup Biz sevilen parçalarını seslendirirken, defilenin ardından sanatçı Erol Büyükburç ve 17 dilde şarkı seslendiren Kırımlı sanatçı Sevil Memetova bir konser verdi. Türkçe eserler de seslendiren Memetova büyük beğeni toplarken, alanı dolduran izleyiciler kendisine zaman zaman eşlik etti. Ayna Grubu’nun solisti Erhan Güleryüz ise, bazı sanatçılarla Memetova şarkılarını seslendirirken alanda dans etti. Gecenin final bölümünde sahneye çıkan Erol Büyükburç, sevilen parçalarını seslendirdi. Büyükburç, son şarkısını sahneye hep birlikte çıkan sanatçılarla düet yaparak söyledi.
 
Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken etkinlikte yaptığı konuşmada, Şükran Köyü'nün artık Türkiye'de sanatçıların buluşma merkezi haline dönüştüğünü söyledi. Bugüne kadar köyde 800'e yakın sanatçıyı misafir ettiklerini belirten Taşdiken, bölge insanına ise verdiği destek ve katkılardan ötürü teşekkür etti. 
 
Anadolu'daki en büyük sanatçı buluşması olarak nitelendirilen festivalin ikinci gününde Sonsuz Şükran Köyü'nün kurucusu yönetmen Mehmet Taşdiken'in "Aşk Ağlatır" isimli filmi de alanda gösterildi. Festivale katılan sanatçılar, düzenlenen söyleşiler ile halkla buluşuyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA