• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Son yılların en sıcak günü
25 Temmuz 2009 Cumartesi 10:20

Son yılların en sıcak günü

İspanya üzerinden geldiği bildirilen sıcak hava dalgası dün gece Balkanlar üzerinden Türkiyeye girdi.
Bu yazın en yüksek sıcaklığının yaşanacağı bugün sıcaklığın Edirne ve Balıkesir’de 39, Ege kıyıları, Aydın ve Denizli’de 43 dereceye kadar çıkması bekleniyor. İstanbul 37, İzmir 40 dereceyi görecek. İstanbul’da bugüne kadar en yüksek sıcaklık 2000 Temmuz ayında 39.7 derece olarak ölçülmüştü. İç Anadolu’da da sıcaklık 35 dereceye çıkacak. Sıcak hava dalgası geçene kadar güneşe çıkılmaması ve fazla terlememeye dikkat edilmesi gerekiyor. Sıcaklıklar pazartesi günü hafif de olsa düşüşe geçecek. Yarın Marmara Bölgesi’nin bir bölümürnde yağış görülebilecek.

Doğu Karadeniz hâlâ riskli

Karadeniz’de sele neden yağışların ardından, Batı ve Orta Karadeniz’de hava açtı. Doğu Karadeniz’de ise sel riskinin devam ettiği belirtildi.

Almanya, İngiltere ve Japonya’da grip salgını yayılıyor

Domuz gribi dünyayı tehdit etmeye ve yayılmaya devam ediyor. Almanya’da son 24 saatte yeni tespit edilen vakaların sayısında çok hızlı artış kaydedildi. Berlin’-deki Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, bir gün içinde 637 yeni vakanın ortaya çıktığı, bu hastaların 528’inin İspanya’dan dönen Alman turistler olduğu belirtildi. Japonya’da domuz gribine yakalananların 5 bini geçti. Domuz gribinin kaynağı Meksika’da ise geçen şubat hastalanan ve hayatta kalabilen 6 aylık bir kız dünyadaki ilk vaka olduğu bildirildi. İngiltere’de 1 haftada vaka sayısı ikiye katlanarak 100 bine çıktı. Her 500 kişiden birinde hastalık görüldüğü belirtildi. Sağlık Bakanlığı 65 bin kişinin öleceğini tahmin ettiklerini duyurdu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA