• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Son nefesime kadar direneceğim
13 Ekim 2013 Pazar 23:00

Son nefesime kadar direneceğim

Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, oğlu Usame Mursi vasıtasıyla bayram mesajı yayımladı.

 Mısır'da darbeyle görevden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi, "Cumhurbaşkanının (Mursi) son nefesine kadar direneceğini, meşruiyetten vazgeçmeyeceğini" belirtti.

Muhammed Mursi'nin oğlu Usame Mursi imzasıyla aile adına yayımlanan bayram mesajında, Mursi'nin, ülkedeki askeri darbe sırasında ödenen ağır bedeller nedeniyle mağdur olan, bu süreçte yakınlarını kaybedenlere selamlarını ilettiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanı son nefesine kadar direnecek. Meşruiyetten vazgeçmeyecek. Zorla alıkonulması, komik ve kanun dışı yargılanması onu yenilgiye uğratmayacaktır. Mursi bunca şehit, yaralı, tutuklu ve kayıpların ardından orta yollu çözüm, müzakere ya da geri adım atmayı kabul etmeyecek. Onu ne kadar uzaklaştırırlarsa uzaklaştırsınlar, canı, akan kanın ardından kazanılan özgürlüklere feda olsa da demokrasiden vazgeçmeyecektir. Meydanlardaki barışçıl devrimin devam etmesi yalnızca bir cumhurbaşkanını savunmak için değil bir grup halk düşmanının bugünü ve geleceğini çaldığı vatanı savunmak içindir."

 Öte yandan Mursi'nin tutukluluk hali 30 gün uzatılırken, Mursi ve 14 İhvan lideri hakkında da "Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde göstericileri öldürmeye teşvik etmek" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasının da 4 Kasım'da yapılacağı kararlaştırılmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA