• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Son cezaevi firariside yakalandı
09 Nisan 2014 Çarşamba 12:44

Son cezaevi firariside yakalandı

Ümraniye Cezaevinden kaçan 3 mahkumdan sonuncusu Özgür Ürün(23) Sancaktepe'de gözaltına alındı.
Şüphelinin cezaevinden birlikte firar ettiği arkadaşıyla, silahlı market gaspı yaptığı ortaya çıktı. Cezaevinden kaçan diğer mahkûmlar Sacit Meyan(26) ve Eyüp Muratkan(33) daha önce yakalanmışlardı.
 
Ümraniye Cezaevinde 17 Mart 2014 tarihinde meydana gelen olayda sabah yapılan sayımda 3 mahkumun firar ettiği belirlenmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada kaçış olayının film senaryolarını aratmayan bir şekilde gerçekleştiği tespit edilmişti. 3 mahkumun önce koğuş tuvaletinin demirlerini kestikleri daha sonra havalandırma kanallarını kullanarak jandarma yemekhanesine bölümüne ulaştıkları belirlenmişti. Daha sonra kuledeki nöbetçilere görünmeden dışarı çıkan mahkumlar karanlıktan da faydalanarak izlerini kaybettirdikleri tespit edilmişti.
 
SANCAKTEPE'DE BİR EVDE YAKALANDI
 
Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada cezaevi firarilerinden Sacit Meyan (26) daha önce yakalanmıştı. İkinci şüpheli Eyüp Muratkan (33) ise önceki gün polise ateş açtıktan sonra başlayan kovalamacının ardından gözaltına alınmıştı.
 
Cezaevinden kaçan üçüncü şüphelinin takibi önceki gün Sancaktepe'de sonuçlandı. Bir arkadaşının evinde saklandığı tespit edilen Özgür Ürün (23) düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheli Özgür Ürün'ün cezaevinde kaçtıktan sonra para bulmak amacıyla, birlikte firar ettiği Sacit Meyan ile Sancaktepe'de silahlı bir market gaspı yaptığı tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli Özgür Ürün tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA