• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Son 13 yıllık iktidarımız aynen 1919 gibi
03 Mayıs 2015 Pazar 10:57

'Son 13 yıllık iktidarımız aynen 1919 gibi'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Son 13 yıllık iktidarımız, aynen 1919 gibi, hem ekonomik özgürlüğümüzün, hem onurumuzun hem dünyadaki itibarlı yerimizin başlangıç noktası oldu' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "IMF'ye borç defterini kim kapattı, Türkiye'nin ekonomik istiklalini kim kazandı, Türkiye'de milli onuru kim ayağa kaldırdı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Aramızdaki fark bu" dedi.

Davutoğlu, partisince Samsun'daki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasına, "istiklalin ve istikbalin meşale kenti" diye nitelediği Samsun'u selamlayarak başladı.

Cumhuriyetin ilk adımının atıldığı Samsun'a, o adımı atan Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarıyla yürüyenleri, Erzurum ve Sivas kongrelerini yapanları, TBMM'yi dualarla açan kahramanları selamlayan Ahmet Davutoğlu, her şeyin Samsun'dan başladığını anımsattı.

Davutoğlu, Samsun'un muhabbetinin ve sevdasının başka olduğunu belirterek, "Samsun, sende milli irade aşkı başka" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, AK Parti'nin ilk coşkulu mitinglerini Samsun'da yaptığını anımsatarak, "Cumhurbaşkanımıza sahip çıktınız. Şimdi de 7 Haziran'da bize sahip çıkmaya var mısınız? 7 Haziran'da yeni bir demokrasi destanı yazmaya var mısınız?" sözlerine meydandakiler ise "evet" yanıtını verdi.

'4 yıl içinde gelip Hazine'yi tüketip gidecek'

Davutoğlu, ''Son 13 yıllık iktidarımız, aynen 1919 gibi, hem ekonomik özgürlüğümüzün, istiklalimizin hem onurumuzun hem dünyadaki itibarlı yerimizin başlangıç noktası oldu'' dedi.

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hazine ile ilgili ''Bana 4 yıl verin yeter'' sözüne değinerek, "4 yıl içinde gelip Hazine'yi tüketip gidecek. Samsun ne der? 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.' Senin bu tarlada bir izin yok ki. O Hazine'yi dolduran parti, AK Parti. Merkez Bankası'nın rezervi 26 milyar dolardı. Şimdi 140 milyar dolar. İktidara geldiğimizde Türkiye'nin ihracatı 36 milyar dolardı, şimdi 158 milyar dolar. İnşallah 500 milyar dolara da çıkaracağız" diye konuştu.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun "Kaynağı nereye harcadılar?" sorusunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"O günden bugüne 757 hastane yaptık. 1737 tane birinci basamak hastane yaptık. 199 adalet sarayı yaptık. Biz iktidara geldiğimizde 611 ambulans vardı, şimdi 4387 ambulans var. Helikopter, uçak, kar paletli ambulans. Onun zamanında SSK'da kuyrukta insanlar ölüyordu. Bugün nitelikli yataklarda en iyi tedaviyi alıyor musunuz? Millete en iyi sağlık hizmetini kim sundu? Şimdi bir takım sözlerle halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bu halk bunlara prim verir mi? Böyle akşam başka sabah başka konuşanlara prim verir miyiz biz? İnşallah bir müjde olarak, 2023 yılında bu istiklal şehrinin, meşale şehrinin, bu ilk harp şehrinin ufuklarında, semalarında yüzde yüz Türk yapımı milli savaş uçağı uçuracağız. Kılıçdaroğlu da Bahçeli de duysun."

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi toplanmışlar, CHP, HDP ile koalisyon peşinde, Paralel arkasında. Samsun meydanı biliyor, herşeyi biliyor. Bakın bunların zihniyeti aynı, bir paralelci gazeteci, genel yayın yönetmeni Diyarbakır Belediye Başkanıyla görüşmek için arka kapıdan girdi. Odada ne konuştular bilmiyoruz. Ama şunu biliyoruz. Mavi Marmara'da 9 kardeşimiz şehit edildiğinde, Pensilvanya'daki zat demişti ki' İsrail otoritesinden izin alsaydı'. Şimdi HDP Eş Başkanı, söz verdim, Allah'a da millete de ona bir daha 'Selahattin' demeyeceğim. Neden? Çünkü 1 Mayıs Taksim ile ilgili olarak, Taksim Müslümanların Mekke'si, Yahudilerin Kabesi gibi bir laf sarf etti. Be hey gafil, zihniyet parallelliğine bakın, o da diyor ki Kudüs, Yahudilerin mukaddes yeridir. Kudüs, Selahattin Eyyubi'nin şehridir. Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı dünyanın her yerinde savunmaya var mısınız? Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya uzanan ellere karşı mazlumların yanında olmaya var mısınız? Nerede olursa olsun zalimin karşısında dimdik durmaya var mısınız? İşte onun için Samsun farklı. Onun için Samsun meşaleyi yaktığı zaman, bir siyasete işaret verdiği zaman millet ayağa kalkar, Samsun ayağa kalkar."

'Darbelere izin verecek misiniz?'

Davutoğlu, ''Son 13 yıllık iktidarımız, aynen 1919 gibi, hem ekonomik özgürlüğümüzün, istiklalimizin hem onurumuzun hem dünyadaki itibarlı yerimizin başlangıç noktası oldu'' dedi.

Gençlere, ''Bu kazanımları sonuna kadar korumaya var mısınız? Biz gençlere güveniyoruz'' diye seslenen Davutoğlu, ''Burası bir anlamda Gençlik ve Spor Bakanlığının yeri ve Gençlik Bayramı'nın da merkezi olduğu için gençlerimize biraz hasbihal edeceğim'' dedi.

Gençlere seslenen Başbakan Davutoğlu, ''Aziz gençler, bu kazanımları koruyacaksınız. Sizlerin çoğu 28 Şubat'ı bilmezsiniz ama biz biliriz. 12 Eylül'ü bilmezsiniz ama biz biliriz. Bizden daha büyük olanlar 27 Mayıs'ı bilirler. Şimdi size soruyorum, bir daha bu memlekette 27 Mayıs darbesi gibi, 12 Eylül darbesi gibi, 28 Şubat postmodern darbesi gibi darbelere izin verecek misiniz? Vesayetçilere yol verecek misiniz? Milli iradeye her yerde sahip çıkacak mısınız? 7 Haziran'da da sahip çıkacak mısınız? 7 Haziran'da tuzak kuranların tuzaklarını bozacak mısınız? Gençler biz size güveniyoruz'' diye konuştu.

'Bunlar gelirse gençlerin rızkını da keserler'

''Bakın şimdi ibretlik bir olay anlatacağım size'' diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Sene 2008. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz 50 bin gence 250 lira burs verme kararı aldı. Tam bursu verecekken gençlerimizi bu anlamda ihya edecekken CHP, Anayasa Mahkemesi'ne gitti ve bu kararı iptal ettirdi. Şimdi, gençleri istismar eden Kılıçdaroğlu ve CHP o zaman bu burslara engel oldu. Bunlar gelirse gençlerin rızkını da keserler, istihdamını da engellerler. Bunlara izin verecek misiniz? İnşallah gençlerimize daha büyük hizmet için bütün Türkiye'yi ayağa kaldırmaya var mısın Samsun? Biz Samsun'a güveniyoruz, Samsun bize güveniyor.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA