• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Somuncu Baba Türbesinde sona gelindi
30 Mart 2012 Cuma 15:17

Somuncu Baba Türbesi'nde sona gelindi

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve Konya Selçuk Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Dülgerler yapımı devam eden Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi ile cami inşaatında incelemelerde..
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve Konya Selçuk Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Dülgerler yapımı devam eden Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi ile cami inşaatında incelemelerde bulundu.
Aksaray’ın simgesi olabilecek bir eserin ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Osman Nuri Dülgerler hocamız sağolsun üniversitedeki yoğun işine rağmen her hafta mutlaka bir gününü Aksaray’a ayırıyor. Somuncu Baba Külliyesi ve camimizde hakikaten çok büyük emeği var. İnce işçilik gibi konularda da büyük emeği var, o açıdan teşekkür ediyorum. İnşallah Ramazan ayında bu camimizde namaz kılacağız. Zaten güzel bir de çevre düzenlemesi olacak. Hem içerde, hem de dışarıda serin bir şekilde namazlarımızı kılacağız” dedi. Caminin vatandaşların desteğiyle inşa edildiğini ifade eden Başkan Palta, “Bu projede külliyenin para kısmını tamamen belediye olarak biz karşılıyoruz. Ama cami ile ilgili kısma gelince önce Allah yardım ediyor sonra Somuncu Baba’nın himmeti ile gidiyor. Caminin çoğu işlerini vatandaşlarımız üstlendi. Minberini, mihrabını, halısını, minaresini hepsini ayrı ayrı bir arkadaşımız üstlendi” şeklinde konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Osman Nuri Dülgerler ise, “Külliyede çalışmaların sonuna doğru yaklaştık. Camide de hızla devam ediyoruz. Ahşap kaplamaya hemen gireceğiz. Önümüzdeki hafta özellikle bu dış kısımdaki kaplamaları tamamlayacağız. Sonra hemen caminin üst kısmına çıkacağız. İnşallah niyetimiz Mayıs ayının ortalarına veya sonlarına caminin alt kısmı yetişecek ama bir tek üst tavan ahşap kaplaması kalır. Çünkü şu anda buranın bütün ahşap kapı, pencere kanatları, diğer kaplamalar bunların hepsi hazır. Sadece caminin içi için tozun kalkmasını bekliyoruz. Mihrabı az kaldı. Önümüzdeki hafta mihrabı da biter” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA