• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Somuncu Baba Külliyesi Aksarayın simgesi
28 Ağustos 2010 Cumartesi 13:40

'Somuncu Baba Külliyesi Aksaray'ın simgesi'

Aksaray Belediyesi tarafından inşaatına başlanan Somuncu Baba Külliyesi Projesi hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nevzat Palta, Nasıl Mevlana Konya'nın simgesi ise, yapılan külliye ile birlikte
Aksaray Belediyesi tarafından yaklaşık 2.3 milyon liraya ihale edilen Somuncu Baba Külliyesi'nde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Ervah Kabristanlığı içinde bulunan Somuncu Baba Türbesi yanında yapılacak projenin cami kısmı hariç 2011 sonunda tamamlanacağını açıklayan Belediye Başkanı Nevzat Palta, “Uzun zamandır proje konusunda çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Anıtlar Kurulu'ndan izinleri alabilmemiz çok zaman aldı. Kurul, projenin kültür merkezi gibi bazı bölümlerini kesti ama yine de mevcut hali bile çok iyi. Projenin ihalesine 9 firma teklif verdi ama ihaleyi Aksaraylı bir hemşehrimiz aldı. Çalışmalar da kısa sürede başladı ve inşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar inşaatın kaba kısmının büyük oranda tamamlanmasını hedefliyoruz. 2011 sonunda ise proje inşallah cami kısmı hariç tamamlanacak. Çünkü belediyeler cami yaptıramıyor ve ihalede cami yer almıyordu. Caminin kaba inşaatını bir hayırseverimiz üstlendi. Bir bağış hesabı açılacak ve hemşehrilerimizin yardımlarıyla cami kısmını da tamamlayacağız” dedi.
AKSARAY'IN SİMGESİ OLACAK
Somuncu Baba'nın türbesini ziyaret etmek için Türkiye'nin her yerinden binlerce kişinin geldiğini ifade eden Başkan Palta, “Şeyh Hamidi Veli Somuncu Baba hazretlerinin türbesini ziyaret etmek için her yıl binlerce kişi Aksaray'a geliyor. Benim de misafirlerim geldiğinde götürüyorum ama bölgenin durumundan inanın utanıyordum. Tuvaletler, abdest yerleri hiç uygun değildi. Ama yapılacak projenin içinde tüm bu alanlar çok iyi olacak. Gelen misafirlerimize Somuncu Baba'yı anlatma, onlara Somuncu Baba ruhunu yaşama fırsatı vereceğiz. Proje tamamlandıktan sonra göreceksiniz nasıl Konya denince akla Mevlana geliyorsa ve Mevlana Konya'nın simgesi olmuşsa, Somuncu Baba da kısa sürede Aksaray'ın simgesi haline gelecektir” şeklinde konuştu.
Aksaray'ın tarih boyunca çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Palta, “Bazen şehrimizin kıymetini bilmiyoruz. Unutmayalım ki Aksaray tarihin her döneminde Çok önemli bir kent olmuştur" diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA