• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Somalili yetim çocuk, yeniden hayata bağlandı
20 Haziran 2012 Çarşamba 16:08

Somalili yetim çocuk, yeniden hayata bağlandı

Somali'deki yetim kampında kalan ve kalbinde rahatsızlık bulunan 5 yaşındaki Abdulhakim Şeyh Muhammed, Rida İnsani Yardım Derneği'nce Konya'ya getirilerek tedavi edildi.
Somali'deki yetim kampında kalan ve kalbinde rahatsızlık bulunan 5 yaşındaki Abdulhakim Şeyh Muhammed, Rida İnsani Yardım Derneği'nce Konya'ya getirilerek tedavi edildi.
Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, Abdulhakim'in Somali'deki yetim kamplarından birinde kaldığını söyledi.

Annesi Hatice Musa'nın kendilerine Abdulhakim'in kalp rahatsızlığı hakkında bilgi verdiğini ve konuyu Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerine bildirdiklerini belirten Şahin, Abdulhakim'in annesiyle birlikte Konya'ya getirildiğini ve başarılı bir ameliyat sonrasında sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.
 
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, dernek yöneticilerinin yaptığı müracaat sonrasında doktorlarla gerekli görüşmeleri yapıp tedaviye başladıklarını belirterek, ''Riski yüksek bir ameliyattı. Ancak ekibimiz büyük başarı gösterdi'' dedi.
Başhekim Yardımcısı Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kadir Durgut da Abdulhakim'in kalbinin iki bölümü arasında bir delik bulunduğunu, ayrıca kalp kapaklarından birinde de yırtık tespit ettiklerini ifade etti. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatla her iki sorunu da ortadan kaldırdıklarını aktaran Durgut, ''Abdulhakim kısa sürede kendini toparladı. İnşallah birkaç gün içinde taburcu etmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu. Durgut, çabuk yorulma ve gelişme geriliği şikayetleriyle hastaneye gelen Abdulhakim'in hızlı bir şekilde gelişeceğini ve yaşıtlarını kısa zamanda yakalayacağını kaydetti. Abdulhakim'in annesi Hatice Musa ise gün geçtikçe ölüme yaklaşan çocuğunu yeniden hayata bağlayan doktorlara ve buna aracılık eden Rida Derneği yöneticilerine teşekkür etti.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA